19.03.2024 07:52 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Місяць потому. Мафіозі Коломойський продовжує управляти державним майном

У неділю минув місяць, як держава в особі Нафтогаз України усунула ставленика Коломойського Лазорка з посади керівника державного підприємства УкрТрансНафта.

Після зборів наглядової ради УкрТрансНафти стався відомий усім нам скандал, коли Коломойський накинувся на журналіста Сергія Андрушка, а далі залучив озброєних бійців батальонів для захисту Укрнафти.

Як це не парадоксально звучить, з того часу нічого не помінялося. Державною УкрТрансНафтою і далі керує Коломойський, який змінив лише пішака – замість Олександра Лазорка інтереси «Привату» тепер відстоює його багаторічна підлегла, ще з часів роботи на нафтопереробних заводах – Наталія Парахоняк.

Легітимний керівник УкрТрансНафти Мірошник, якого місяць тому призначила спостережна рада УкрТрансНафти, так і не приступив до виконання обов'язків, після чого він був замінений на нового т.в.о. Сергія Сукала. Але Сукало також не приступає до своїх повноважень, хоча писати заяву про відмову від посади під тиском Яценюка та Ложкіна він також не став.

Протокол засідання спостережної ради від 19 березня 2015 року про призначення Сукала був направлений цінним листом до УкрТрансНафти ще три тижні тому, але нинішній менеджмент Коломойського не отримує його на пошті, аби стверджувати, що не має в своєму розпорядженні документів про Сукала.

А тим часом кожен день збереження людей Коломойського на УкрТрансНафті – це не лише гарантування того, що він зберігатиме свої схеми на Укрнафті, транспортуючи свій ресурс по системі та блокуючи інших. Це не лише наявність на рахунках «Приватбанку» мільярдних сум державного підприємства.

Нинішній стан речей означає, що Україна як держава виплачує Коломойському щомісяця 75 мільйонів гривень за збереження технічної нафти в приватних резервуарах олігарха.

Щоб здійснювати ці проплати, в фінансовому плані УкрТрансНафти передбачено перевищення на 160 мільйонів гривень у статті «інші матеріальні витрати» – при запланованих 3 мільйонах фактично здійснені склали 162 мільйони!

Ці втрати відбуваються на фоні постійних спроб уряду зрізати соціальні виплати громадянам. Забирати в найменш захищених набагато легше, ніж в олігарха Коломойського, який шантажує всіх своєю телевізійною дубинкою та компроматом про те, як він корумпував цілі генерації українських політиків.

 

Сергій Лещенко, журналіст, народний депутат України

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-04-2015 20:18 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100