19.03.2024 10:20 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Standard & Poor's знизило рейтинг ПриватБанку. Прогноз негативний

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило довгостроковий кредитний рейтинг контрагента українського ПриватБанку до «CCC-» з «CCC» услід за пониженням 10 квітня 2015 року суверенного довгострокового рейтингу до «СС» з «ССС-».

Про це йдеться у повідомленні агентства в понеділок, 20 квітня 2015 року, передає видання «БанкІск».

«Наслідки суверенного дефолту непередбачувані, але ми вважаємо, що вони можуть бути дуже серйозними для фінансового профілю будь-якого комерційного банку в Україні, навіть такого сильного в місцевому контексті, як ПриватБанк», — наголошується в повідомленні.

Згідно з ним, збережений негативний прогноз рейтингу. У той же час S & P підтвердило короткостроковий рейтинг контрагента ПриватБанку «С».

У зв'язку з планами уряду з реструктуризації зовнішнього комерційного боргу агентство відзначає збільшення невизначеності з приводу можливості ПриватБанку погасити свій випуск єврооблігацій на 200 млн доларів з погашенням у вересні 2015 року в повному обсязі і в строк, особливо, якщо до цього трапиться дефолт за деякими суверенними зобов'язанними.

S & P допускає, що ПриватБанк вирішить не погасити єврооблігації після консультації з Національним банком і МВФ, щоб зберегти валюту для задоволення можливого вилучення депозитів в іноземній валюті.

На думку агентства, бізнес-позиція приватного банку погіршилася до «адекватної» з «сильною». S & P також прогнозує, що рентабельність банку значно знизиться в 2015 і 2016 роках, опустившись нижче, ніж у зарубіжних аналогів, у зв'язку зі створенням великого обсягу додаткового забезпечення.

В результаті агентство переглянуло індивідуальну оцінку характеристик кредитоспроможності банку з «B-» до «ССС +».

У повідомленні S & P також наголошується, що незважаючи на девальвацію гривні, достатність капіталу ПриватБанку, згідно з національними стандартами бухгалтерського обліку, відповідає мінімальним вимогам в 10%.

Також стійка позиція ПриватБанку забезпечена більш високою якістю активів, достатніми резервами і активною підтримкою акціонерів, зокрема за рахунок найближчого збільшення капіталу банку на 5 млрд гривень.

Крім того ПриватБанк найменше схильний до впливу ситуації з державним боргом через невелику частку в його портфелі державних облігацій і цінних паперів держпідприємств, вказує S & P.
ПриватБанк заснований в 1992 році, і є найбільшим серед діючих у країні банків (розмір загальних активів на 1 січня 2015 року — 204,6 млрд гривень).

За даними банку, на початок 2015 року його найбільшими акціонерами залишалися Геннадій Боголюбов та Ігор Коломойський (по 36,98%), а також Triantal Investments Ltd (16,23%).

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-04-2015 20:05 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100