16.04.2024 18:13 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Кремлівські маріонетки з Донбасу відправили Україні свої «правила проведення виборів»

Представники терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР» направили учасникам тристоронньої контактної групи свої пропозиції щодо проведення муніципальних виборів у Донбасі, повідомляє sprotiv.org.

«Представники „ДНР“ і „ЛНР“ на Мінських переговорах Денис Пушилін і Владислав Дейнего направили (спецпредставникові ОБСЄ у тристоронній контактній групі) Хайді Тальявіні, (екс-президенту України) Леоніду Кучмі, (представнику РФ в контактній групі, послу МЗС РФ з особливих доручень) Азамату Кульмухаметову і координатору робочої групи з політичних питань (послу від ОБСЄ) П'єру Морелю пропозиції Донбасу щодо модальностей проведення муніципальних виборів», — йдеться в повідомленні на сайті кремліських маріонеток «ДАН».

У повідомленні наголошується, що пропозиції включають проект закону України «Про особливості проведення місцевих виборів, передбачених Комплексом заходів з виконання Мінських угод.

„Основою концепції законопроекту є самостійне і незалежне формування населенням окремих районів тимчасових виборчих комісій. Саме ці комісії визначать порядок організації виборів, агітації, підрахунку голосів і т. д“, — підкреслюють представники „ДНР“ та „ЛНР“.

У документі йдеться також, що „до виборів не будуть допущені українські партії, представники яких брали участь у введенні режиму АТО, економічній блокаді, в розпалюванні мілітаристської пропаганди і соціальної та міжнаціональної ворожнечі“.

„У відповідності зі стандартами БДІПЛ, вибори відбудуться після скасування АТО та прийняття закону України про амністію ополчення і політичних активістів Донбасу“, — зазначено в пропозиціях організацій.

В організаціях „ДНР“ та „ЛНР“ заявляють, що спостерігати за виборами буде БДІПЛ, ОБСЄ та представники інших міжнародних організацій.

„Необхідними умовами для виборів закон також визначає безумовне введення в дію статей 1 — 9 закону України про особливості самоврядування в окремих районах (про особливий статус) і повне зняття економічної блокади“, — наполягають автори документа.

За словами Пушиліна, які наводить ДАН, „ці пропозиції відповідають пунктам 4 і 12 мінського комплексу заходів.“Вони будуть обговорені на сесії робочої групи в Мінську 22 травня», — додав Пушилін.

Він також зазначив, що буде піднято питання про скасування неузгодженої поправки в закон про особливий статус. «Вона була прийнята 17 березня 2015 з ініціативи президента України Петра Порошенка в односторонньому порядку. Закон був практично скасований цією поправкою, що стало грубим порушенням пункту 4 комплексу заходів. Без скасування цієї поправки, підкреслив Пушилін, подальше просування мирного процесу буде неможливим», — йдеться в повідомленні.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 13-05-2015 7:47 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100