29.03.2024 06:44 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Анонс мітингу проти поліцейських законів Авакова-Яценюка, що порушують права людини

Завтра, 20 травня 2015 року, о 12:00 активісти та експерти Реанімаційного пакету реформ проведуть акцію під стінами Верховної Ради, повідомляє sprotiv.org.

Організатори закликають народних обранців суттєво доопрацювати «МВСівський пакет законопроектів», що посилює вплив МВС та порушує права людини.

Після Революції Гідності не було ухвалено жодного закону, який би захищав права людини і зв'язував би руки не дозволяв би правоохоронним органам чинити беззаконня (Ратифікацію Римського статуту навіть жодного разу не вносили до пленарної зали).

Разом з тим Кабінет Міністрів, а точніше МВС на чолі з паном Аваковим зареєстрували ряд законодавчих ініціатив, які нададуть працівникам міліції та чиновникам Міністерства внутрішніх справ додаткові надмірні повноваження.

Мова йде про три законопроекти: №2561, 2562, 2567.

Законопроект № 2561 залишає за міністром внутрішніх справ, як політичним призначенцем, можливість безпосереднього керівництва всіма органами виконавчої влади в системі МВС, а від такого керівництва до політичного переслідування – один крок. Це надасть очільнику МВС повноваження, які Захарченку і не снилися.

Законопроект № 2562 збільшує можливий строк адмінзатримання з 3 до 24 годин, тож за суперечку з міліціонером (за КУпАПом – злісна непокора законній вимозі працівника міліції) або відмову розійтись з акції протесту, яка не подобається міліції, можна буде просидіти у відділку цілу добу. Отож після будь-якого можливого Майдану міліція зможе затримувати учасників аж на добу.

Законопроект № 2567 передбачає створення сервісних центрів МВС паралельно з існуючою мережею центрів з надання адміністративних послуг (ЦНАП) та запровадження низки нових «послуг» від МВС. Експерти РПР запевняють, що законопроект порушує положення Коаліційної угоди і суперечить державній політиці щодо децентралізації, а також не відповідає закону про адміністративні послуги.

Спікерами на акції виступлять:
— Борис Малишев, експерт групи РПР з реформи МВС та прокуратури;
— Ярослав Юрчишин, експерт РПР з адвокації.

За додатковою інформацією звертайтесь:
Тетяна Кириленко — 050 97 93 596,
Андрій Андрушків — 096 60959 76.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 19-05-2015 19:36 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100