26.04.2024 13:27 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

«Зняли з потяга — відправили у Нацгвардію» — у Харкові цей жарт стає бувальщиною. Подробиці

У Харкові — сезон мобілізаційного полювання. Воєнкоми виловлюють призовників прямо на вулицях, навіть у громадському транспорті і... вручають повістки. Як реагують люди на таку працьовитість воєнкомів та наскільки законні їхні дії, з'ясовували кореспонденти.

Минулорічний жарт — «зняли з потяга — відправили у Нацгвардію» — у Харкові — став бувальщиною. Після того, як з'ясували, що в області не виконано план з мобілізації, чоловіків почали ловити — повсюдно. Тепер вручити повістку можуть у метро, автобусі, на зупинці або й просто — посеред вулиці.

Це відео подивилися десятки тисяч користувачів інтернету. Обурені пасажири виганяють представників військкомату та міліції.

"Покажіть папір, що вам дали такі вказівки. Я нічого не буду показувати! Ну так ми не будемо ніякі дані давати. Забирайтеся звідси та й все!

Проте, так легко позбутися повістки вдається далеко не кожному. Георгій — майор запасу, живе у військовому гуртожитку. До того, що можуть мобілізувати — був готовий. Але ж — не в такий спосіб! Його зупинили даішники, спитали документи, а потім — віддали їх працівникам військкомату, які стояли поруч.

"Я майор запасу! Ну! Відкрили військовий квиток, прочитали: вам оповіщення, вам вироблено, я вам можу зі свого прочитати! Ви так зараз будете вести, поїдете в райвідділ!

«Мені на ходу, на коліні виписали за документами повістку до військкомату. Я не ховався, і таке ставлення з боку воєнкома, коли моя особиста справа лежить у нього, а мене як злочинця ловлять, мене це бісить», — говорить Георгій Качуровський, житель Харкова.

Хоча повістка — це ще не мобілізація, дехто лякається. Син Ксенії після відвідування військкомату — з нервовим зривом потрапив до лікарні. Його змусили пройти медкомісію, і, незважаючи на те, що він — хворий на астму, написали — придатний для військової служби.

«Почастішали серцебиття і капітан якийсь підійшов, і каже: хлопці, йому реально погано, давайте швидко його за КПП — звільнювальну і все», — говорить Ксенія Жадан, мати призовника.

Натомість самі військові — навіть пишаються своїм «ноу-хау».

«Згідно законодавчої бази не визначено місце, де відбувається оповіщення, просто написано: Здійснити оповіщення», — говорить Юрій Калгушкін, заступник обласного комісара Харківського обласного військкомату.

Військові не виключають — що з'являться і нові методи полювання. Все — заради плану. Адже Харківська область другу поспіль хвилю мобілізації — пасе задніх. За це вже позбулися посад майже всі районні комісари.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 3-06-2015 9:33 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100