28.03.2024 11:51 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Мафіозі Коломойський відмовляється платити 1,8 мільярда гривень дивідентів до держбюджету України

Підконтрольний олігарху Ігорю Коломойському менеджмент «Укрнафти» категорично відмовляється виплачувати державі 1,8 мільярда гривень дивідендів.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав виконавчий директор «Нафтогазу» Андрій Пасішник, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«ПАТ „Укрнафта“ отримало позовну заяву НАК „Нафтогаз України“ з вимогою зобов’язати „Укрнафту“ перерахувати дивіденди, нараховані на належні компанії акції в статутному фонді відповідача за 2011—2013 роки, в сумі 1,779 млрд гривень до держбюджету», — йдеться у відзиві «Укрнафти» на позовну заяву «Нафтогазу».

«Відповідач не погоджується із пред’явленим компанією позовом, вважає, що права позивача ним не порушувались, а тому існують достатні підстави для відмови у задоволенні позву», — йдеться у документі.

Наглядова рада ПАТ «Укрнафта» призначила збори акціонерів на 22 липня і затвердила порядок денний, який включає зміну голови та одного з членів правління компанії.

Раніше повідомлялося, що «Укрнафта» відмовляється виплачувати державі 1,8 мільярда гривень дивідендів за три останні роки, посилаючись на те, що «Нафтогаз» забрав у неї газу на 2,6 мільярда гривень.

У «Нафтогазі» вважають цю аргументацію незаконною.

Крім того, компанія винна державі більше 5 млрд гривень податків.

Коломойський не вважає це підставою для зміни керівництва компанії.

Держава через «Нафтогаз» контролює 50%+1 акцію «Укрнафти», структури Коломойського – 42%.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 8-06-2015 19:23 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100