20.04.2024 00:57 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Порошенко не пустив Наливайченка до США, але голова СБУ отримав повістку від Генпрокуратури через пожежу на нафтобазі

Візит глави СБУ Валентина Наливайченка до Вашингтона (США), запланований на 16-17 червня 2015 року, скасовується.

Про це написав у Фейсбуці речник глави СБУ Маркіян Лубківський, повідомляє sprotiv.org.

"Наливайченко не полетить до Вашингтона, бо одержав відмову Адміністрації Президента України… Натомість, він одержав повістку від слідчого ГПУ, яка таким чином реагує на заяву Голови СБУ під час останнього засідання Кабінету міністрів щодо причетності колишнього керівництва ГПУ до палаючої нафтоналивної бази «БРСМ», — зазначив Лубківський.

«Виступи у Палаті представників та Конгресі, а також зустрічі з впливовими і високопоставленими партнерами скасовано, американська сторона не розуміє, що відбувається, а Україна втрачає серйозну нагоду посилити свої позиції у протидії агресору», — зазначив Лубківський.

Він нагадав, що у Вашингтоні у ході візита глави СБУ було заплановано презентацію доказів збройної російської агресії проти України, обговорення з американськими партнерами практичних аспектів допомоги Україні у сфері безпеки, дискусія про подолання корупції в Україні.

Як відомо, 8 червня на нафтобазі «БРСМ-нафта» біля Василькова почалася пожежа, внаслідок якої загинули 7 людей.

За фактом події відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 273 КК (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах, що спричинило тяжкі наслідки).

У МВС розглядають чотири версії причин пожежі.

При цьому у «БРСМ» заявили, що причиною пожежі є навмисний підпал, однак пізніше висловили думку, що головною версією підриву нафтобази є теракт.

Голова СБУ Валентин Наливайченко заявляв, що мережа «БРСМ-Нафта» і нафтобаза належали екс-міністру енергетики й вугільної промисловості Едуарду Ставицькому. При цьому діяльність нафтобази   прикривав один з колишніх заступників генерального прокурора.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 14-06-2015 10:03 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100