28.03.2024 22:57 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Про 5 головних афер ректора-экс-регіонала Петра Мельника. Розслідування

 

Попри виправдальний вирок суду є докази того, що екс-ректор Податкової академії Петро Мельник витрачав та привласнював мільйони державних коштів.

Про це йдеться у звіті Держфінінспекції, деталі якого оприлюднили журналісти програми «Схеми».

Серед найбільш зухвалих оборудок екс-ректора журналісти виокремили кілька.

Майже 1,6 мільйона гривень, за даними аудиту ДФС, Мельник заробив на «відрахованих душах». З 2012 по 2014 рік з академії відрахували 77 студентів, проте гроші з бюджету на їхнє навчання продовжували надходити в університет.

Понад 3,1 мільйона гривень коштувало державі завищення вартості побудови двох нових гуртожитків в Ірпені для студентів академії Мельника.

На 3 мільйони гривень у 2010 році Податковий університет купив «службового житла» в київській новобудові, де 3-кімнатну квартиру Мельник відписав особисто собі. При цьому, згідно з положенням про надання службового житла, квартири мали б купити поблизу університету в Ірпені, а не в столиці.

На 27 мільйонів гривень у 2010 році академія Мельника закупила медичного обладнання. При цьому медтехніка на майже 23 мільйони гривень досі простоює на складах, бо виявилась непотрібною університету.

У 2007 році Мельник продав санаторій Податкової академії у Ворзелі компанії «Міжрегіональна фінансово-юридична академія», яка належала його ж сину. Оцінили санаторій «Сосновий бір» у 3,1 мільйона гривень, при тому, що лише на його ремонт академія перед тим витратила 2,5 мільйона.

Найцікавіше ж у цій ситуації, що після продажу «Соснового бору» академія Мельника почала орендувати цей санаторій у сина Мельника, щоб розмістити там гуртожиток. За 2 роки такої оренди компанія сина ректора з держбюджету отримала майже 13 мільйонів гривень.

У той же час депутат з Народного Фронту Антон Геращенко оприлюднив відео затримання Мельника у 2013 році, коли він погорів на хабарі.

 

 

На відео видно, як під час зачитування слідчим обвинувачення Мельнику, опальний ректор намагається викинути у смітник кілька пачок готівки, які йому передали в якості хабаря.

Як відомо, Ірпінський суд виправдав скандального екс-ректора Податкової академії Петра Мельника у справі про хабарництво.

 

Вікторія Полець, Національне бюро розслідувань України

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 10-07-2015 20:46 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100