29.03.2024 00:53 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Волонтери “Чорного тюльпана” припиняють вивіз із зони АТО тіл загиблих

Місія «Евакуація — 200» (Чорний Тюльпан) призупиняє свою діяльність, повідомляє sprotiv.org.

Про це у Facebook написав організатор місії Ярослав Жилкін.

Таке рішення волонтери прийняли з кількох причин: нестача коштів на ремонт робочих автомобілів та невизначеність статусу волонтерів.

«Брак коштів — на ремонт транспорту (дві машини стоять в очікуванні ремонту, одна з лисими колесами), немає за що відрядні відшкодувати волонтерам, проїзні, витратні матеріали ну і т.д», — написав Ярослав Жилкін.

«Не визначений наш статус — хлопці вже використали свої відпустки на роботах! А за що сім'ї годувати? Я вже мовчу про те, що ніхто з наших так і не отримав статус учасника (хоча вони як ніхто заслуговують на цей статус)», — додав він.

Ярослав Жилкін написав, що за 318 днів роботи їхня організація вивезла з зони бойових дій на Донбасі 609 тіл та фрагментів тіл загиблих захисників України. Уся робота здійснювалася виключно на волонтерських засадах, без допомоги держави.

«Можна звичайно сказати „в країні війна-грошей немає...“ — так, напевно можна. Але! Дозвольте, чи не обов'язок держави повернути тих, хто загинув виконуючи наказ?! Так, і потім, скільки прикладів у нас феєрично „доцільно“ витрачених грошей. Землетрус в Катманду — епічний 9-ти денний політ Шкіряка (всі пам'ятаєте?) Вся країна стежила... за ОДНУ годину, виділили 7,4 мільйонів. Задіяли 64 осіб. Виділено 18 одиниць техніки...», — пише Жилкін.

Волонтер написав, що без коштів і підтримки держави, наврядчи вдасть відновити діяльність місії навіть наступного року.

Як відомо, місія «Чорний тюльпан» — волонтерська організація, яка займається вивозом тіл загиблих військових з зони АТО.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 16-07-2015 8:27 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100