18.04.2024 21:23 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Зрадникам Яценюку і Тимошенко нагадали, як вони 7 років тому мовчали на війну проти Грузії

«Багато постів про Грузію... 7 років тому більшість політиків – в т ч в Україні – мовчала. Неадекватною була позиція ЄС і світу. Але і в Украіні в цей час хтось хіхікав з Путіним, хтось мовчав і на президентську виборчу кампанію готував маячню у програмі про особливий союз з РФ і Казахстаном(такий лайт варіант ЄЕП)... По суті, тоді жорстко проти політики Путіна виступив лише президент Ющенко, який засудив агресію РФ проти незалежноі Грузіі і поїхав в Тбілісі публічно висловити підтримку братам – грузинам».

Про це пише у Фейсбуці народний депутат Ірина Геращенко, повідомляє sprotiv.org.

«Прем’єр і спікер, Тимошенко і Яценюк промовчали. Боюся, тоді вони більше думали про майбутні президентські вибори, аніж про Грузію і Україну. Мріяли сподобатися Путіну своїм мовчанням і використати тези про « дружбу с российским братским народом» в 2009, на виборах. Будемо відвертими – так само кволо вони відстоювали і інтеграцію України до НАТО... Сьогодні ЄС знову легковажить щодо РФ і її агресивної політики, тільки тепер вже проти України. Але є в цьому і провина українських політиків, які 7 років тому не кричали – Путін, стоп!.. Пам’ятаю, ми пропонували зібрати в серпні позачергове засідання ВР, де прийняти відповідну заяву із засудженням агресії проти Грузії... Тільки « Наша Україна» тоді підтримала цю нашу з Борисом Тарасюком ініціативу, інші..., на жаль, думали, що війна далеко, на Кавказі.

Вибачте нас, дорогі браття-грузини, що не голосно кричали про вашу біду 7 років тому. І дай Бог, щоб світ хоч зараз засвоїв урок – війна не буває далеко, її треба зупиняти разом».

Нагадаємо, 8 серпня виповнюється сім років з початку військового конфлікту між Росією та Грузією: у ніч на 8 серпня 2008 року російські сили увійшли до Грузії після спроби Тбілісі відновити контроль над самопроголошеними республіками Південна Осетія і Абхазія.

Внаслідок 5-денної війни РФ визнала незалежність двох грузинських регіонів – Абхазії і Південної Осетії та ввела додаткові війська й озброєння на свої військові бази на цих територіях.

Усі держави світу за винятком Росії, Венесуели, Нікарагуа і Науру визнають ці регіони територією Грузії, окупованою Росією.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-08-2015 8:41 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100