29.03.2024 02:25 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Cин віце-президента США Байдена тісно співпрацює з українським олігархом Злочевським, — The New York Times

Віце-президента запідозрили у лицемірстві щодо боротьби з корупцією, повідомляє Національне бюро розслідувань України, поблікуючи тези статті американського видання The New York Times.

Під час візиту віце-президента США Джозефа Байдена  до Києва, відбулася серія зустрічей з керівництвом країни, де основним питанням була агресивна боротьба проти розгулу корупції в Україні та активізація зусиль для приборкання влади олігархів.

Але антикорупційні вислови віце-президента США можуть втратити цінність через співпрацю його сина Хантера Байдена  з однією з найбільших українських газових компаній Burisma Holdings та з її власником, Миколою Злочевським, який був міністром екології України під керівництвом колишнього президента Віктора Януковича.

Хантер Байден, колишній вашингтонський лобіст, увійшов до ради Burisma в квітні 2014 року. Того ж місяця в рамках розслідування щодо відмивання грошей, британські чиновники заморозили банківські рахунки у Лондоні, що містили $ 23 млн, які нібито належали пану Злочевському.

Але після  того як українські прокурори відмовився надати документи, необхідні в ході розслідування, британський суд прийняв рішення розморозити активи. Через відмову офісу генерального прокурора України до співпраці американський посол в Україні Дж. Пайетт гостро розкритикував українських чиновників.

“У випадку колишнього міністра екології Миколи Злочевського, британська влада вилучили $ 23 млн.  незаконних активів, що належали українському народу”,  – сказав посол Дж. Пайетт.

Чиновники в офісі Генеральної прокуратури отримали запит від Сполученого Королівства щодо документів, що підтверджують кримінальні провадження в Україні. Замість того вони направили листа адвокатам Злочевського, де підтвердили, що останній чистий перед законом. В результаті, гроші були розморожені судом Великобританії, і незабаром після цього  зникли на Кіпр.

Посол США продовжував закликати до розслідування “дій” прокурорів, які написали листа, але у своєму виступі не згадував про роль Хантера Байдена в Burisma.

Едвард Чоу, дослідник української політики в Центрі стратегічних і міжнародних досліджень, сказав, що залучення сина віце-президента до фірми Злочевського підірває антикорупційні прагнення адміністрації Обами в Україні.

“Дивлячись на ситуацію із Хантером Байденом, важко говорити про боротьбу з корупцією”, –  сказав пан Чоу. “Виходить, що віце-президент займається лицемірством.”

Кейт Бедінгфілд, прес-секретар віце-президента Байдена, заявила, що батько ніяк не впливав на ділові відносини Хантера Байдена з Україною.

“Хантер –  приватний громадянин і адвокат,” –  сказала вона. “Віце-президент не підтримує будь-які компанії і не має ніякого відношення до цієї. Він активно працює у напрямку американо-українських відносин та у сфері боротьби з корупцією серед вищих посадових осіб в Україні. Ці тему в центрі уваги його візиту до Києва цього тижня.”

Хантер Байден  відмовився давати коментарі The New York Times для цієї статті.

Точно невідомо як Байден-молодший потрапив до української компанії. Оголошуючи про призначення Алан Аптер, колишній  інвестиційний банкір Morgan Stanley, який є головою Burisma, сказав: «Представники компанії Burisma не розкривають заробітної плати членів ради директорів, оскільки це приватна інформація, але додають, що сума “стандартна” для подібних корпоративних посад».

Відповідаючи на критику щодо британського розслідування, представник компанії заявив, що “високі стандарти корпоративного управління та прозорість поділяють як Сполучені Штати, так і керівництво Burisma”. Він також додав, що компанія працює для забезпечення енергетичної незалежності України.

“Я сподіваюся, що у офісі віце-президента все перевірили. Тому розповіді про боротьбу з корупцією в Україні мають бути правдою.” – сказав Стівен Пайфер, американський посол в Україні з 1998 по 2000 роки.

Віце-президент Байден відіграє провідну роль в американській політиці по відношенню до України, де Вашингтон прагне протистояти російської інтервенції в Східній Україні. Візит на цьому тижні був його п’ятий поїздкою в Україну в якості віце-президента.

Прес-секретар Джозефа Байдена, сказала, що син ніколи не їздив в Україну з батьком. Вона також заявила, що українські чиновники ніколи не згадували  про зв’язки Хантера Байдена з Burisma.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-12-2015 14:29 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100