29.03.2024 02:13 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Європарламент рекомендує Верховній Раді не скасовувати депутатську недоторканість. Подробиці

Це може призвести до початку політичних переслідувань, зазначили в ЄП, повідомляє sprotiv.org.

У місії Європейського парламенту радять Верховній Раді України не скасовувати депутатську недоторканність. Про це йдеться у доповіді щодо внутрішньої реформи та підвищення інституційної спроможності Верховної Ради України, підготовленій Місією Європарламенту з оцінки потреб.

Так, автори доповіді зазначають, що практика застосування недоторканності для депутатів є поширеною в багатьох країнах. З огляду на це, на думку укладачів документа, депутати мають бути захищені від політично мотивованого судового переслідування.

«На практиці депутатська недоторканність не є абсолютною. У багатьох країнах члени парламенту мають право на захист тільки у зв’язку з промовами у стінах парламенту, проте не мають таких прав у разі вчинення кримінальних злочинів. Більшість парламентів подібно до Верховної Ради мають право на позбавлення недоторканності своїх члені», — йдеться у тексті доповіді.

На думку Місії, повне скасування системи депутатської недоторканності суперечитиме нормам найефективнішої міжнародної парламентської практики, а також рекомендаціям Венеціанської комісії. Таке скасування також наражатиме народних депутатів на ризики стати об’єктом політично вмотивованого судового переслідування за виконання законних обов’язків.

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-03-2016 12:36 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100