19.04.2024 09:55 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Героя України Георгія Гонгадзе поховали у Києві на території церкви Миколи Набережного

gongadze20011-2

Вбитого у 2000 році журналіста Георгія Гонгадзе 22 березня 2016 року поховали на території церкви Миколи Набережного в Києві. Родичі Георгія Гонгадзе стверджують, що з похованням тіла журналіста справа Гії не закінчується і всі винуваті мають бути покарані.

Про це повідомліє sprotiv.org.

Під час відспівування Гонгадзе у церкві фотокореспонденти та відеооператори не знімали в храмі.

Рідні загиблого переконані, що розслідування вбивства Георгія зупиняти не можна, а замовники повинні бути покарані.

«Мене Мирослава Гонгадзе попросила зробити коротке звернення від її імені до преси. Отже, заява: рідні Георгія Гонгадзе відчувають полегшення від того, що тіло Георгія буде поховане з гідністю, на яку заслуговує кожна людина. З похованням Гії не припиняється справа Гонгадзе. Замовники його вбивства повинні бути рано чи пізно засуджені за законом..., утвердження свободи слова і демократії в Україні буде найкращою пам'яттю про Георгія», — сказав журналістам товариш родини Гонгадзе Євген Глібовицький.

Не зважаючи на те, що родичі журналіста хотіли провести церемонію поховання закритою, попрощатися з Гонгадзе прийшли родичі, знайомі Гонгадзе, журналісти, деякі нардепи, зокрема, голова Комітету з питань свободи слова Вікторія Сюмар, нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук, позафракційний Володимир Парасюк, Світлана Заліщук (БПП), Мустафа Найєм (БПП), Сергій Лещенко (БПП). Також попрощатися з Гонгадзе прийшов міністр молоді та спорту Ігор Жданов та представник АП Ростислав Павленко, редактор часопису sprotiv.org Вадим Гладчук, політолог Тарас Чорновіл та інші.

Вчора президент Петро Порошенко передав Мирославі Гонгадзе Золоту зірку Героя України її чоловіка.

29 січня 2013 року Печерський районний суд Києва засудив екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача до довічного ув'язнення за вбивство Гонгадзе у вересні 2000 року.

Пукач заявив про причетність Литвина і Кучми до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Адвокат вдови журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко подала апеляцію на вирок, заявивши, що «скарга стосується неповноти встановлення мотивів злочину». Також скаргу подав ще один потерпілий у справі – журналіст Олексій Подольський.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 22-03-2016 21:26 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100