26.04.2024 17:22 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Україну заполонила безкарність, — Держдеп США

USA-UKR1«Атмосфера безкарності та корупції» – саме так ситуацію в Україні оцінили автори доповіді про права людини за 2015 рік, підготованої Державним департаментом США. Сама доповідь була оприлюднена цими днями у Вашингтоні і є 40-ю за рахунком.

У доповіді підкреслюється, що найбільше порушеннь прав людини в Україні нині спостергається на окупованих про-російськими сепаратистами, російськими військовими та цивільними на територіях, де сепаратисти для своїх цілей використовують дітей-солдатів, а також застосовують практику викрадень, систематичних тортур та незаконного ув’язнення. Оприлюднюючи доповідь, її автори згадали й ув’язнену Надію Савченко.

«Надія Савченко все ще перебуває в тюрмі й голодує, , — зазначив помічник держсекретаря США з питань прав людини Том Маліновський. – Але справа проти неї була сфабрикованою, її мають негайно відпустити. Вона не є злочинницею. І нема жодних підстав для того, щоб утримувати її під вартою».

Окремо в доповіді про права людини наголошується на утисках українців і кримських татар в анексованому Росією Криму.

Водночас, у звіті зазначається, що українські урядові сили також часом діють протизаконно, й хоча й у меншій мірі, але зтасовують ті самі практики, що мають на озброєнні проросійські бойовики.

Окрема увага у звіті приділена правам майже двох мільйонів біженців із окупованих територій, які у 2015 році зіштовхнулися з труднощами в отриманні документів, освіти, пенсій, в доступі до медичної допомоги та фінансових установ.

Фахівці Державного департаменту також констатували, що в Укарїні існують проблеми з правосуддям та корупцією. Зокрема, в Генеральній прокуратурі України та судах. Більше того, звіт констатує: Україну заполонила безкарність, яку використовують чиновники-корупціонери.

Саме в слабкості українського правосуддя автори звіту також вбачають причини – чому розслідування розстрілів під час подій Євромайдану та заворушень у Одесі – досі залишаються незавершеними.

Крім того, в доповіді про права людини Держдепартамент США вказав на проблеми жорстокого поводження українських правоохоронців з увязненими, дискримінацію прав робітників і сексуальних меншин в Україні.

Аналітики Державного департаменту відстежують порушення прав людини у всьому світі й публікують свій звіт щорічно.

Серед загально світових тенденцій за 2015 рік вони згадали геноцид влаштований так званою «Ісламською державою» проти меншин Сирії та Іраку, кризу біженців, що тікають із Близького Сходу до Європи, страшні злочини скоєні в африканською радикальною організацією Боко-Гарам.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 15-04-2016 13:03 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100