19.03.2024 05:42 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Міністр енергетики Ігор Насалик призначив своїм радником Юрія Зюкова, який донедавна працював у терористів ЛНР. Подробиці

Zukov-Yuryi1
Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик представив на засіданні громадської ради відомства свого радника Юрія Зюкова, який працював першим заступником міністра енергетики Юрія Продана, який очолював міністерство в першому Кабміні Арсенія Яценюка.

Після свого звільнення у 2015 році Зюков «засвітився» в якості заступника міністра у так званій «ЛНР», про це повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Це мій радник з вугільної галузі. Людина не нова, всім знайома», — заявив Ігор Насалик.

«Український бодібілдер Ігор Насалик, навіщось призначений міністром енергетики та вугільної промисловості, повернув у штат ввіреного йому відомства Юрія Зюкова  людину Наталії Королевської, Олександра Єфремова та інших казнокрадів. Вижив при всіх владах і режимах, перетерся з усіма. Сьогодні вже провів першу нараду в статусі незрозуміло кого, але провів, — написав на своїй сторінці у Facebook відомий луганський блогер Сергій Іванов. — Разом із Володимиром Демчишиним Зюков здійснив розпил 300 млн.грн. І це  лише один епізод».

«Також, за даними ЗМІ, в період свого вимушеного відпочинку від роботи в українському міністерстві Юрій Зюков вдома не сидів, а працював в аналогічній структурі так званої «ЛНР».  Цю інформацію також підтверджують інформресурси бойовиків. І ще. Ледь не забув. Зюков —  друг  Юлії Тимошенко, яка зараз начебто в опозиції», — додав Сергій Іванов.

Юрій Зюков з 1986 року працював на різних посадаху вугільній газузі в Луганській області.
2002–2004 — генеральний директор ДП «Ровенькиантрацит».
2004 — директор ДП «Луганська вугільна компанія».
Серпень 2004 — січень 2005 — заступник голови Луганської обласної державної адміністрації.
2006–2007 — перший заступник Міністра вугільної промисловості України.
2008–2010 — в.о. гендиректора «Ровенькиантрацит».
У 2006 році став депутатом Луганської обласної ради від Партії регіонів.
У 2009 році рідтримав кандидата на посаду президента України Юлію Тимошенко, був її довіреною особою, за що був виключений з Партії регіонів. Через це у 2010 році був змушений виїхати з України — через «вал кримінальних справ», як він сам розповідав.
5 квітня 2014 року призначений першим заступником міністра енергетики. Звільнений з посади 11 березня 2015 року.

За інформацією луганських ЗМІ, Юрій Зюков володіє мережею приватних шахт (близько 40 лише в Луганській області), а також Свердловською збагачувальної фабрикою «Дар'ївська», Ровеньківською нафтобазою, АЗС, елітним рестораном «Мангал» в місті Ровеньки, рестораном «Драхтен» у Луганську. Зюкова вважають бізнес-партнером Наталії Королевської.

У листопаді 2014 року заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Юрій Зюков повідомив про те, що відомство веде переговори про постачання вугілля з територій, які контролюють терористи так званих «ДНР» та «ЛНР».

Прізвище Зюкова в контексті його ймовірної роботи на «ЛНР» прозвучало у ході конфлікту між Ігорем Плотницьким та «міністром палива та енергетики ЛНР» Дмитром Ляміним. Ось, що писав про нього один з сепаратистських ресурсів: «Замминистра Зюков Юрий Евгеньевич. Личность колоритная во всех отношениях. Это слуга всех господ и, в первую очередь, собственного кармана. Успел побывать в фаворе у регионалов, переметнуться к Юле, покаяться и упасть в ноги к Янеку, присягнуть на верность хунте. С апреля 2014 по март 2015 он первый замминистра энергетики Украины. До марта 2015 года поносил ЛНР и ДНР последними словами, из которых сепаратисты, террористы, бандиты, мерзавцы, подонки самые изысканные и ласкающие слух. Остальное – сплошь ненормативная лексика, хотя, быть может, это деловой язык незалэжной. В марте 2015 г. «нырнул» и «вынырнул»… в ЛНР в должности замминистра! Метаморфозы, да и только! Ощущение, что кадровые вопросы в ЛНР решают в Киеве, а если быть точнее, то в посольстве США на Украине».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 23-04-2016 11:15 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100