19.04.2024 08:18 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

На Львівщині демобілізованим захисникам України більше 2 місяців не дають земельних ділянок. Подробиці

zemlya-ATO1

На Львівщині демобілізованим військовим більше двох місяців не дають земельних ділянок, повідомляє sprotiv.org.

Не можуть знайти місця. Хоч самі ветерани впевнені — земля є. Один з таких військовослужбовців – Юрій Середа, який рік провів на фронті на блокпості поблизу Донецька. Тепер же він повернувся додому, до рідного села Липівка. Однак отримати земельну ділянку для будівництва йому так і не вдалося. Тож поки що його сім’ї доводиться проживати у батьків дружини. «Я живу в тестя в квартирі, яка не приватизована. Там проживає три сім’ї: тесть з тещею, їхня старша донька, і я з їхньою молодшою донькою і двома дітьми», — розповідає Юрій Середа.

В Юрія ні квартири, ні городу, та він знає — після АТО у нього, як і в його побратимів, є право на земельну ділянку розміром до двох гектарів. Та землі нібито нема.

«Пишеш заяву, проходить місяць — чому ви не даєте ніякої відповіді — тому що там буде цвинтар. Напишеш в інше місце — вони кажуть що там буде квартал забудови», — скаржиться ще один військовослужбовець Микола Корецький.

Чоловіки таким чиновницьким відмовкам не вірять. Адже поблизу села є декілька гектарів землі. На них залишилось тільки викорчувати кущі. З цією пропозицією вони і звернулися до сільської ради. Та з'ясовується що ділянки, які пригледіли військові, за цільовим призначенням — це ліс та чагарники. Тому їх надати не можуть. Всі інші вже зайняті.

Ще одну відмову і перспективу затяжної бюрократії деякі вояки не витримують і рвуть свої заяви. У відповідь все, на що спромоглася сільська рада, — створити робочу групу. Лише згодом вони зможуть змінити цільове призначення земельних ділянок. Але тільки при розробці генерального плану. А це ще мінімум півроку.

Військові певні, за їхнє питання депутати взялись лише через журналістів. Після сесії сільради вони показують, як без жодних труднощів на чагарникових землях інші люди давно скопали собі городи. А ще в селі багато самовільно захоплених ділянок, та за них ніхто з депутатів не бореться. Тому бійці певні — хтось просто має інші плани на цю землю, яка б вже давно мала належати військовим.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-04-2016 10:45 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100