28.03.2024 23:54 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

З бронетанкового заводу вкрали 20 двигунів ціною 7 млн грн. Подробиці

tanki ukr1

 

Поліція розслідує кримінальну справу щодо відчуження з ДП «Житомирський бронетанковий завод» (ЖБТЗ) 20 двигунів на суму 6,89 млн грн.

Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України.

З матеріалів справи відомо, що на початку жовтня 2014 року директор «ЖБТЗ» доручив працівникам вилучити зі складу непорушного запасу мобілізаційного резерву 20 двигунів УТД-20.

Офіційно двигуни вилучили для  виконання регламентних робіт по переконсервації. Обладнання перевезли до дизельного цеху, де й перевірили його працездатність.

Після цього  двигуни були вивезені з підприємства у невідомому напрямку без будь-яких дозвільних документів. Їх вартість поліція оцінила в 6,89 млн грн.

Коли двигуни почали розшукувати, директор «ЖБТЗ» написав листа керівництву концерну «Укроборонпром», що це обладнання належить ТОВ "НВК «Техімпекс».

В результаті перевірки поліція встановила, що ще 20 двигунів УТД-20 в листопаді-грудні 2014 року були поставлені до центральної бази бронетанкового майна ВЧ А0297 в Києві.

Слідчий в суді попросив надати дозвіл на проведення позапланової перевірки «ЖБТЗ» для проведення зустрічної звірки ТОВ "НВК «Техімпекс» та ВЧ А0297. Суд клопотання слідчого задовольнив.

Дизельні двигуни УТД-20 встановлюють на бойових машинах піхоти (БМП), бойових машинах десанту (БМД) та на самохідних артилерійських установах.

Засновниками ТОВ "НВК «Техімпекс» Юрій Кравченко, Ігор Перехов та Євгеній Ващілін. Останній – син Віктора Ващіліна, який свого часу очолював Державну службу експортного контролю. Цій фірмі Міністерство оборони продавало стрілецьку зброю по заниженим цінам.

В 2014 році ДП «ЖБТЗ» очолював Сергій Бутенко. Він є співзасновником ТОВ "ТВФ «Брек», яке зараз намагається відсудити у завода 7 гусеничних тягачів. Фірма стверджує, що без документів передала «ЖБТЗ» машини для перефарбування та участі у параді на 9 травня.

Крім того зараз розслідується кримінальна справа про укладання угоди що мала ознаки фіктивності між ДП «ЖБТЗ» і фірмою «Укрвагонремтранс» вартістю 24,7 млн грн. За цією угодою завод встиг оплатити 17,8 млн грн.

В липні 2015 року «ЖБТЗ» за результатами кадрового конкурсу очолив Олексій Бабич. Це брат Андрія Бабіча – заступника керівника апарату директора «Укроборонпрому».

У лютому апеляційний суд Львівської області залишив під арештом колишнього заступника директора Житомирського бронетанкового заводу, якого підозрюють у розтраті держмайна та привласненні понад 23 млн грн.

До речі, колишній директор Львівського бронетанкового заводу підозрюється у привласненні мільйонів грн. Слідство підозрює колишнього керівника держпідприємства «Львівський бронетанковий завод» в тому, що він протягом грудня 2014 року — січня 2015 року, за попередньою змовою з іншими особами і з використанням підприємств з ознаками фіктивності, зловживаючи службовим становищем, заволодів державними коштами оборонного замовлення в сумі понад 2 млн гривень.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-05-2016 20:43 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100