16.04.2024 22:07 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Представнику Самопомочі ЦВК фальсифікатора Охендовського відмовила у реєстрації для участі у виборах через закордонні поїздки

ohendovskyi-pidrahuy2

17 червня 2016 року під час свого засідання Центральна виборча комісія відмовила у реєстрації кандидатом у народні депутати по одномандатному виборчому округу №23 лідеру волинської «Самопомочі» Михайлові Імберовському. Про це повідомляє sprotiv.org.

Причиною відмови стало посилання на недотримання норми Закону України «Про вибори народних депутатів України» щодо проживання в Україні протягом останніх п’яти років на день проведення виборів.

Українське законодавство забороняє балотуватись до Верховної Ради тим людям, котрі здійснили разовий виїзд за кордон у приватних справах, перевищивши 90 днів, а в сумі за рік – 180 днів, перебування (за виключенням тих, хто поїхав за кордон у службове відрядження, на навчання, у відпустку, на лікування).

Михайло Імберовський уже встиг прокоментувати це рішення.

«У ЦВК порахували, що у 2012 році я десь на два тижні перевищив цей термін, коли, залишаючись громадянином України і маючи постійну реєстрацію у Луцьку, періодично виїжджав за кордон по бізнесових і особистих питаннях», — зазначив Імберовський.

Також він вирішив, що не оскаржуватиме це рішення, хоча має таку можливість відповідно до закону.

«Порядок оскарження рішень органів владних повноважень завжди потребує кількох тижнів часу (звернення з позовною заявою, відкриття провадження у справі, розгляд справи по суті, винесення рішення суду, апеляційне оскарження). Зважаючи на це, та враховуючи, що до дня виборів лишилось менше місяця, не бачу змісту в судовій тяганині, але висловлю свою думку стосовно діючого законодавства, яке часто приймається в Україні в залежності від політичної доцільності або задля усунення політичних конкурентів, як це було у 2013 році, коли до одного з законів була внесена поправка, за якою позбавлявся права балотуватись у президенти Віталій Кличко…», — підкреслив Михайло Імберовський.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-06-2016 21:20 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100