19.04.2024 07:25 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Поліцай Троян відповість на питання про стеження за вбитим журналістом Шереметом після відпустки

Troyan Vadym1

Перший заступник голови Нацполіції Вадим Троян, який, за деякою інформацією, організував стеження за загиблим журналістом Павлом Шереметом і керівником «Української правди» Оленою Притулою, перебуває у відпустці.

Про це заявила в ефірі «112 каналу» в неділю голова Нацполіції Хатія Деканоідзе, повідомляє sprotiv.org.

Вона сказала, що дізналася про кримінальне провадження щодо стеження за Шереметом і Притулою тільки зі слів генпрокурора Юрія Луценка в суботу.

«Зараз мій заступник (Троян) у відпустці. Він приїде. І я впевнена, що він зацікавлений в якійсь прозорій перевірці. Я впевнена, що він відповість на всі питання, які є», — сказала Деканоідзе.

Вона також повідомила, що через кілька днів має повернутися з відпустки міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Як тільки приїде міністр, а через кілька днів він приїде, він отримає всю об'єктивну інформацію», — сказала глава Нацполіції.

Вона запевнила, що перші особи держави тримають на контролі розслідування вбивства Шеремета.

«Ми провели закрите засідання по цій справі у президента України. Сьогодні кілька годин тому нас з оперативниками послухав прем'єр-міністр. І, звичайно, щодня інформація є у міністра», — сказала Деканоідзе.

У той же час, вона не змогла детально пояснити, яким чином інформація надходить міністру, якщо він перебуває у відпустці.

Глава Нацполіції також розповіла, що слідство проводить «величезну роботу» у справі Шеремета.

«Це технічна робота – передивитися відео з камер спостережень в радіусі декількох кілометрів (від місця проживання журналіста). Друга складова — це опитати декілька сотень свідків», — сказала вона.

Як повідомлялося, в суботу Луценко заявив, що щодо організації Трояном незаконного стеження за Шереметом і Притулою відкрито кримінальне провадження.

22 липня МВС заявило, що Троян не організовував незаконне спостереження за журналістами, високопосадовцями та керівництвом Нацполіції.

Аваков у суботу заявив, що щодня отримує інформацію у справі Шеремета, але не вважає за потрібне публічно її коментувати.

Шеремет загинув вранці 20 липня 2016 року в результаті вибуху авто, яке належить Олені Притулі.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-07-2016 14:48 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100