27.04.2024 12:56 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Понад 100 журналістів постраждали під час повномасштабного вторгнення – міжнародна організація «Репортери без кордонів»

Міжнародна організація «Репортери без кордонів» підрахувала, що понад 100 українських та іноземних журналістів, акредитованих в Україні, постраждали від збройної російської агресії за два роки повномасштабної війни в Україні.

Про це повідомляє сайт RSF

Серед жертв організація наводить 11 журналістів, які загинули під час роботи. За 2023 рік загинуло двоє, за 2022 – ще 9.

Щонайменше 35 журналістів поранені під час роботи на фронті, атак на телевежі, офіси ЗМІ чи на готелі.

Також двоє українських журналістів вважаються зниклими безвісти в Росії. Серед них фрилансерка «Української правди» Вікторія Рощина, про яку немає відомостей із серпня 2023 року.  

Зниклим вважається журналіст агентства «Уніан» Дмитро Хилюк.

Щонайменше 12 журналістів затримано. Зокрема, росіяни утримують журналістку-фрилансерку Ірину Данилович, яка співпрацювала з кількома кримськими медіа.

З 24 лютого 2022-го, за даними Інституту масової інформації, 233 українських медіа були змушені закритись.

За два роки RSF подала вісім скарг на військові злочини одночасно до Міжнародного кримінального суду (ICC) і генпрокурора України, а також дві скарги до французьких судів. У рамках цих скарг RSF задокументувала понад 50 нападів на понад 100 журналістів.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-02-2024 12:05 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100