24.04.2024 08:56 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Священне писання душевної релігії читатимуть в Національному інституті стратегічних досліджень

oreligion-library

Бібліотека Національного інституту стратегічних досліджень (НІСД) поповнилася книжками «Душевна релігія» і «Свобода людства». Про це повідомляється у листі директора НІСД В. Горбуліна на адресу Інституту душевної релігії, який опубліковано в соцмережах.

У книжці «Душевна релігія: священне писання, традиційний устрій, моральний закон і богословська наука релігійної віри в найвищу цінність людини», яку можна прочитати за цим лінком, представлене Священне писання душевної релігії та інша богослужбова література релігійної віри в найвищу цінність людини – душевної релігії і вічного духовного руху творення Бога як людського ідеалу через віру в себе, вірність собі, володіння собою. Друге, доповнене видання книги вирізняється розширеним розділом «Богословська наука душевної релігії»: додано підрозділи «Душевна етика», «Соціальна доктрина душевної релігії», "Богословський коментар до формули віросповідання «Щиро сповідую душевну релігію», «Організаційно-правові питання утворення душевних спільнот», «Обряд гармонізації», «Іконопис душевної релігії». Виклад новітньої історії душевної релігії став більш розлогим. Розширено також список літератури.

Збірка ідеалістичної публіцистики «Свобода людства», яку можна прочитати за цим лінком, присвячена аналізу кризи вчорашніх еліт з точки зору егалітарної соціальної доктрини душевної релігії. В збірці представлено авторські роздуми про свободу людства як особисту свободу кожної людини в міру доброї волі, здатності домовлятися з іншими і відповідати за свої вчинки, а також про великі, здавалося б, сили, які, протидіючи вічній цінності свободи або лицемірно виступаючи під її гаслами, ніяк не можуть придушити людську свободу за всього величезного бажання і незважаючи на всю технологічну та соціальну міць: системні порушення прав людини заради безчесного утвердження привілеїв правлячих еліт, міжнародний геополітичний неофеодалізм, за ширмою якого народжується нова тиранія глобального монопольного капіталізму, українські реалії бідності, невігластва та дурної ворожнечі – все це виснажує людей, але, як йдеться в книжці, ми були, є і будемо вільними попри всі спокуси і всі катування, а кожному катюзі зрештою дістанеться по заслузі.

 

 

oreligion-nisd

Інститут душевної релігії, заснований у 2015 році, є громадською організацією віруючих і священнослужителів душевної релігії (релігійної віри в найвищу цінність людини). Діяльність інституту спрямована на досягнення таких цілей, як, зокрема, здійснення та захист прав і свобод, задоволення суспільних інтересів, обумовлених релігійними переконаннями; утвердження світоглядних та моральних цінностей, етики душевної релігії в соціальних відносинах та поведінці людей; дослідження і популяризація соціальної доктрини душевної релігії та суспільного значення релігійного життя віруючих і релігійних організацій душевної релігії.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-08-2016 18:43 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100