24.04.2024 04:53 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Медіа-профспілка обурена 100 тисячним позовом депутата-регіонала Олійника до газети «Правдошукач». Документ

Незалежна медіа-профспілка обурена цинізмом народного депутата Володимира Олійника і вимагає від Генеральної прокуратури довести до кінця розслідування справи про фальшування під час ухвалення «диктаторських законів» від 16 січня 2014 року. Про це йдеться у заяві медіа-профспілки щодо позову  Володимира Олійника до газети «Правдошукач» (головний редактор — член НМПУ Юрій Шеляженко) і фрілансера цього видання Альони Палій.

У НМПУ наголошують: «Можновладці мають більше , ніж будь-хто інший,  можливостей донести  свою позицію до суспільства., а особливо Володимир Олійник, який тривалий час не зникав з екранів телевізора на популярних ток-шоу. Він також може висловити свою позицію і у виданні, яке він звинувачує у наклепі. І коли політики вимагають покарати журналістів — це означає, що в них не залишилося аргументів і вони намагаються закрити рота засобам масової інформації, які поширюють невигідну для них інформацію. Такий підхід є наслідком  тоталітарного мислення, якого дотримувалася політична сила, що до неї належав Олійник. Демократичне суспільству мусить відмовитися від таких підходів».

Регіонал Олійник подав до суду на «Правдошукач»а і вимагає спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди в сумі 100 тис. грн. Позов подано до Печерського районного суду міста Києва. Відповідачами є редакція газети в особі Юрія Шеляженка та журналістуи Альони Палій.

Приводом до позову стала стаття «Диктаторські закони як джерело соціальних потрясінь в Україні», опублікована в № 8 (70) газети за 2014 рік. «Автор цієї статті відповідач Палій Альона довела до відома читачів явно недостовірну інформацію про начебто існування прямого зв'язку між моїми діями (які полягали у здійсненні функцій голови Лічильної комісії на пленарному засіданні Верховної Ради України 16.01.2014 р., коли були прийняті низка законів, пойменованих як «диктаторські») та загибеллю громадян», — зазначив у позові Володимир Олійник.

6 листопада суд відкрив провадження у справі і призначив перше засідання на 13 листопада. Однак його було відкладено через неявку однієї зі сторін. Як розповів у коментарі «Телекритиці» Юрій Шеляженко, повістку до суду він отримав 13 листопада о 17:30, тоді як засідання суду було призначено на 12:30 цього дня.

Довідку про запізне доставлення повістки пан Шеляженко взяв на поштовому відділенні.

«Наступне засідання суду у цій справі перенесено на 11:30 3-го грудня», — розповів журналіст.

За словами Юрія Шеляженка, правову допомогу йому запропонували два адвокати.

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 16-11-2014 9:39 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100