20.04.2024 04:05 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

#Порошенко передасть Олланду і Меркель список з 45 полонених, яких утримують рашисти на Донбасі

polon u rus4

 

 

Президент Петро Порошенко у четвер, 18 серпня 2016 року, зустрівся з родинами українців, що перебувають у полоні у проросійських бойовиків на окупованому Донбасі. Про це повідомляє sprotiv.org.

Порошенко зазначив, що з початку війни вже знайдено і звільнено 3080 заручників. На сьогоднішній день в полоні перебувають 107  цивільних і військових громадян України.

Президент поінформував, що в п’ятницю, 19 серпня, заступник глави адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв у Берліні передасть списки із прізвищами 45 заручників до офісів президента Франції Франсуа Олланда та канцлера Німеччини Ангели Меркель, аби вони підняли питання їх звільнення на найвищому рівні.

Порошенко також наголосив, що вперше за два роки міжнародна гуманітарна місія ООН була допущена до заручників. Він сказав, що Україна вимагатиме у Мінську допущення до в’язниць на окупованих територіях представників Міжнародного комітету Червоного хреста.

Представник Мінської групи, перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко підкреслила, що 25 серпня і 7 вересня на наступних зустрічах у Мінську це питання буде одним із пріоритетних. «Ми сподіваємось, що отримаємо конкретні пропозиції щодо звільнення 45 полонених», — зазначила вона.

8 серпня представник України в підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на сході України Ірина Геращенко повідомила, що в заручниках на тимчасово окупованих територіях Донбасу перебувають 107 людей, серед них 64 військових, решта – цивільні.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 19-08-2016 9:37 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100