28.03.2024 18:57 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

При будівництві «стіни Яценюка» на Чернігівщині розікрали півтора мільйона гривень через фіктивну фірму. Подробиці

yacenuk-stina2

Проект «Стіна» було перейменовано в «Європейський вал», а його прогнозний кошторис зріс до 4 млрд грн, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Військова прокуратура підозрює прикордонників, ДП «Чернігівський облавтодор» та ТОВ «Укрспецстрой» у нанесенні збитків державі при будівництві укріплень на кордоні з Росією на суму 1,56 млн грн.

Про це стало відомо з ухвали Деснянського районного суду Чернігова, інформують «Наші гроші».

В серпні 2015 року Перший окремий відділ капітального будівництва Державної прикордонної служби уклав ряд договорів з ДП «Чернігівський облавтодор» ВАТ "ДАК «Автомобільні дороги України» про облаштування вздовж державного кордону в Семенівському районі області протитанкового рову та брустверу.

Через два тижні «Чернігівський облавтодор» уклав угоду з ТОВ «Укрспецстрой» про виконання згаданих робіт. Їх вартість оцінили в 10 млн грн.

У вересні та лютому ДП перерахувало приватній фірмі 1,55 млн грн, а «Укрспецстрой» надав акти приймання виконаних робіт за листопад 2015 року на суму 2,5 млн грн.

Водночас, слідство встановило, що «Укрспецстрой» не мав власної техніки та кваліфікованого персоналу, а тому залучив субпідрядником ТОВ «Ісида груп».

На думку слідчих, ця фірма має ознаки фіктивності, у неї відсутні необхідні дозволи на виконання необхідних робіт та експлуатацію спецтехніки. «Ісида груп» також не підтвердила виконання робіт на 0,73 млн грн.

Також відомо, що за роботу працівникам «Укрспецстрой» платив «Чернігівський облавтодор». Відповідно до актів виконаних робіт за листопад 2015 років держпідприємство виплатило 55 сезонним працівникам 0,73 млн грн. Але документами їх робота не підтверджена.

Також прокуратура встановила, що одні і ті ж водії «Ісіда груп» в один і той же час на різній техніці виконували роботи, за які було безпідставно сплачено 0,10 млн грн.

Таким чином, на думку військової прокуратури, службові особи Першого окремого відділу капітального будівництва ДПС України, ДП «Чернігівський облавтодор» та ТОВ «Укрспецстрой» під час облаштування кордону з Росією нанесли збитки державі на суму 1,56 млн грн.

Слідчий звернувся до суду з клопотання про доступ до документів «Чернігівського облавтодору» і отримав на це дозвіл.

В ухвалі суду відсутня інформація про стан оборонних споруд на україно-російському кордоні в Семенівському районі Чернігівської області, які були замовлені автодорівцям.

«Вісник державних закупівель» не містить інформації про укладання угод з ТОВ «Укрспецстрой» щодо робіт на кордоні, а в клопотанні прокурора відсутня інформація для ідентифікації засновників цієї фірми.

ТОВ «Ісіда Груп» було зареєстровано в грудні 2014 року на мешканку смт Макарів Київської області Яну Цибенко. Зараз фірма змінила назву на ТОВ «Рідмар», бенефіціаром вказано мешканця окупованого Комсомольського (перейменовано в Кальміуське) Донецької області Павла Шкруднєва. Раніше податківці підозрювали фірму у фіктивності.

Нагадаємо, що у вересні 2014 року тодішній прем’єр-міністр Арсеній Яценюк презентував проект укріплення кордону України з Росією під назвою «Стіна». Відразу ж на ці роботи уряд виділив 335 млн грн.

Екс-прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляв про те, що реалiзацiя проекту облаштування державного кордону з Росiйською Федерацiєю потрiбна для отримання безвiзового режиму з Європейським Союзом.

Пізніше проект було перейменовано в «Європейський вал», а його прогнозний кошторис зріс до 4 млрд грн.

В серпні цього року стало відомо, що НАБУ і САП працюють над кримінальним провадженням відносно розкрадань коштів на будівництві «Стіни».

Станом на серпень 2016 року обсяг робіт виконаний на 422,8 млн грн, що становить 10,5%.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 30-08-2016 19:47 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100