28.03.2024 19:17 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Понад 30 одиниць виявленої техніки — танки. Біля Алчевська — десятки одиниць важкої техніки російських окупантів, — Bellingcat. Фото

tanki-rus-Bugaevka1

 

Поблизу н.п. Бугаївка, що розташоване біля Алчевська та у 40 км від Луганська, наразі розміщено десятки одиниць важкої військової техніки російських окупантів. Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Такого висновку дійшли розслідувачі міжнародної група Bellingcat, які проаналізували фото бронетехніки, розміщені у Twitter'і 16 березня.

За твердженням користувача, який розмістив фото, озброєння розміщено саме біля Бугаївки.  За оцінкою Bellingcat, понад 30 одиниць виявленої техніки — танки, ще близько 20 — ймовірно, гаубиці D30.

Спираючись на дані супутникових знімків, розслідувачі припускають, що влітку 2015 року у Бугаївці було створено навчальний військовий центр бойовиків. Також з 2015 року дотепер спостерігачі ОБСЄ повідомляють про наявність військової техніки у цьому районі.

«4 червня 2015 року на площі не видно жодних ознак (техніки). 20 липня 2015 року сліди, що вказують на інтенсивне використання та наявність військової техніки у новостворених таборах, вже помітні. Уже в липні 2015 року на об'єкті були помітні танки та гаубиці», — зазначають розслідувачі.

У Bellingcat зазначають, що наявність танків в районі населеного пункту документується найостаннішими супутниковими знімками від 15 березня 2017 року.

«Отже, це може вважатися підтвердженим. Також можливо, що у цей день на цьому об'єкті були розташовані гаубиці», — зазначили у Bellingcat.

Бугаївка розташована в межах узгодженої Мінську домовленостями лінії відводу озброєнь.

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 19-03-2017 19:35 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100