19.04.2024 06:24 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

На атакованій США авіабазі «Шайрат» у Сірії була російська хімічна зброя. Фото

rus-him-zbroya1

Російський фотограф випадково надав доказ використання силами Башара Асада хімічної зброї, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

7 квітня 2017 року з двох кораблів США випустили 59 ракет “Tomahawk” по аеродрому Шайрат, що розташований у провінції Хомс на заході Сирії. Цей удар став відповіддю на хімічну атаку зарином, яку провела 4 квітня 2017 року авіація Башара Асада і його союзника в особі РФ під час авіанальоту на місто Хан Шейхун у центральній частині Сирії. Від зарину загинуло понад 100 мирних мешканців і понад 500 отруїлося.

У кадр російського репортера РІА “Новини” Михайла Воскресенського потрапили блоки до контейнерів малогабаритних вантажів (рос. КМГУ), які можуть бути як касетними уламково-фугасними, так і хімічними боєприпасами БКФ-П.  У кожній бомбі БКФ-П 12 касетних елементів з отруйною речовиною зоман (Р-55). Знімки зроблено на авіабазі Шайрат після завданого американцями ракетного удару. Такі контейнери можемо бачити на фотографіях процесу знищення хімічного озброєння російськими військовиками на об’єкті зберігання і знищення хімічної зброї у місті Почеп Брянської області[1], [2]. Про це йдеться у розслідуванні InformNapalm.

Наявність отруйних речовин у цих російських контейнерах, опосередковано підтверджує блокування Росією резолюції ООН, яка передбачала проведення розслідування на базі Шайрат.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 10-04-2017 8:57 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100