19.03.2024 07:51 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Земля #Порошенко, отримана через оборудку, продається за $3 млн. Відео

Poroshenko Petro zemlya1

На сайті продажу нерухомості з’явилося оголошення про продаж земельної ділянки на Печерську, яка належить президенту Петру Порошенку.

Про це йдеться у сюжеті програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода та каналу «UA:Перший», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

В оголошенні йдеться, що ділянка має площу 63 сотки. Дані публічної кадастрової карти вказують, що це ділянка Порошенка на вулиці Радіальній, 5. За ділянку просять 3 150 000  доларів.

Під час телефонної розмови ріелтор підтвердив, що помилки в кадастровому номері немає, а на зауваження, що це ділянка президента – зазначив, що вони «власників не вказують».

«Це не просто ділянка, яку ви купили і що хочете, те й будуєте. Там є певні умови до цієї ділянки, якщо ці умови влаштують – ми потім ведемо переговори. Ці умови озвучити або поспілкуватися про це ми зможемо тільки через два місяці», – зазначив ріелтор Сергій Ткаченко.

«Там були протести через будівництво на цій ділянці. Зараз уже призупинений продаж через вирішення проблем із документами», – додала ріелтор Надія.

Журналісти «Схем» зазначають: якщо повідомлення про продаж справжнє, президент позбувається проблемного активу. Адже його ділянка на Радіальній, 5 знаходиться в охоронній зоні об’єкта Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО «Київ: Собор Святої Софії та прилеглі монастирські будівлі, Києво-Печерська Лавра», де будівництво заборонено мораторієм, введеним рішенням Київської міської ради № 24/889 від 22 січня 2015 року".

«Схеми» надіслали запит Порошенку з питаннями щодо продажу ділянки, але відповіді не отримали, зазначено в матеріалі.

У 2014 році «Схеми» опублікували розслідування, що Петро Порошенко та Ігор Кононенко, отримали сусідні ділянки у Царському селі за сумнівних обставин.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 8-04-2017 21:06 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100