29.03.2024 07:46 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Окупанти вивезли з Донбасу у 2016 році до РФ мільйон тонн вугілля

У 2016 році Росія отримала з окупованих територій Донецької і Луганської областей 940 тисяч тонн антрациту і ще близько 95 тисяч тонн інших сортів вугілля.

Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Відзначається, що це тільки ті обсяги, які офіційно потрапили в статистику залізничних перевезень Російської залізниці.

У 2015 році до РФ з України нелегально вивезли близько 1,3 млн тонн вугілля тільки антрацитової групи.

Зазначається, що вивозять з Донбасу вугілля в РФ фірми біглого Сергія Курченка «Петролеум капітал», «Внєшторгсервіс» і ряд інших компаній.

Далі паливо йде на експорт в європейські та африканські країни. Схему таких поставок налагодили ще два роки тому.

Російські держоргани оформлюють вивезення донбаського вугілля як імпорт з України. Постачальники, засновані лідерами бойовиків «ЛНР/ДНР», проходять в документах, як українські компанії.

Одержувачі вугільної продукції в Росії переоформлюють нелегальне вугілля і експортують його з російських портів або постачають на електростанцію на півдні РФ, що належить «Газпрому».

Частина вивезеного з Донбасу палива повертається в Україну під виглядом південноафриканського для потреб державної «Центренерго».

Крім структур Курченко поставками вугілля з Донбасу в РФ займається компанія «Вугільні технології» з Ростова-на-Дону. Засновником компанії значився Валерій Донсков. Пізніше серед власників «Вугільних технологій» з'явилися ще дві людини — В'ячеслав Дрюченко і Олександр Мельничук. Всі троє володіють по 33% статутного капіталу трейдера.
Мельничук на сепаратистських ресурсах згадується як «заступник міністра енергетики ЛНР».

Мельничук також володіє 10% в заснованій у вересні 2014 року «Кримській паливно-енергетичній компанії» (КТЕК, Сімферополь). Мажоритарний власник цієї компанії через дніпровську компанію ЮГ-Скан — Сергій Огурцов. У Верховній Раді п'ятого скликання Огурцов значився помічником біглого екс-депутата Олега Царьова.

У Мельничука є брат — Сергій. Він є власником зареєстрованої в Києві компанії «Ровеньки-Углепостач». Ця компанія до березня цього року була найбільшим легальним експортером видобутого в ОРДЛО сортового антрациту. Вугілля компанія купувала у холдингу ДТЕК Ріната Ахметова. Через блокаду окупованих територій «Ровеньки-Углепостач» згорнула експортний бізнес.

З квітня 2017 року управління українськими металургійними заводами, які опинилися на території терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР», було покладено на зареєстроване в Південній Осетії ЗАТ «Внєшторгсервіс».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 23-05-2017 15:29 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100