29.03.2024 11:00 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

#Рудик пропонує у законопроекті про реінтеграцію Донбасу #АТО замінити на «самооборону держави». Відео

 

Народний депутат України від фракції «Блок Петра Порошенка» Сергій Рудик заявляє, що у законопроекті про реінтеграцію непідконтрольних районів Донбасу термін «АТО» можуть замінити на термін «самооборона держави», повідомляє sprotiv.org.

«Ми пропонуємо скористатися статтею 51 статуту ООН і попрацювати над термінологією – наприклад, «самооборона держави». Для чого зараз обманювати наших союзників і себе, якщо ми вийшли з формату АТО. «Самооборона держави» відповідає саме тій ситуації, яка є зараз в державі», – сказав Рудик в ефірі Радіо Свобода.

За його словами, дія закону поширюватиметься на територію, де зараз проводиться АТО, і передбачає створення оперативного штабу під керівництвом не СБУ, а президента.

«Президенту буде дозволено вводити в окремих районах Донецької і Луганської області в разі загострення ситуації воєнний стан, не в межах всієї території, а в межах тих територій, де ця загроза може посилитися», – додав народний депутат.

Законопроект про реінтеграцію непідконтрольних територій Донбасу планується напрацювати до кінця тижня, після цього винести на розгляд РНБО і президента, і винести на розгляд парламенту.

«Останній день пленарної роботи Верховної Ради – 14 липня. Час ще є попрацювати», – зазначив Рудик.

Минулого тижня президент України Петро Порошенко повідомив про доручення розробити законопроект щодо реінтеграції окупованих територій Донбасу, який передбачатиме низку заходів із повернення їх під контроль України. За його словами, законопроект базується на умовах, закріплених в Мінських домовленостях.

Раніше секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Україні потрібно завершити антитерористичну операцію і перейти до нового формату захисту України від гібридної війни, яку веде Росія.

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 21-06-2017 9:41 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100