25.04.2024 20:20 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Європейський Союз є головним кредитором російської агресії, — Ющенко

 

Європейський Союз є найбільшим кредитором російської агресії на Донбасі і в Криму.

Про заявив третій президент України Віктор Ющенко в ефірі телеканалу «112 Україна», повідомляє sprotiv.org.

 "82% енергоресурсів, які виробляє Росія, вона продає в ЄС. А ЄС, якщо взяти енергетичний баланс, — тільки 30% заповнює за рахунок ресурсів Росії, решта — з Африки, з Північного моря. 82% енергетичного ресурсу, нафти і газу, які виробляються в Росії, продається в Європі", — зазначив він.

«Європа усвідомлює, що вона є найбільшим кредитором російської агресії на Донбасі, Криму, в Нагірному Карабасі, Абхазії, Осетії, де всі військові бази, де російська військова присутність?» – запитав Ющенко.

Раніше Ющенко заявив, що конфлікт на Донбасі часто використовується владою для виправдання своєї неефективної політики або її відсутності. Між тим в країні вищий рівень корупції, ніж будь-коли. Про це заявив екс-президент України Віктор Ющенко в інтерв’ю польскому виданню Rzeczpospolita.

Ющенко не вважає, що  війна на Донбасі, яка триває три роки, гальмує реформи в Україні.

«Це не правда. Війна часто використовується, щоб обгрунтувати неефективну політику або відсутність якої б то не було політики. Це правда, що вона створює багато нових проблем, але другим її фронтом є економіка. Якщо тут зазнати поразки, то на першому теж програєш», — сказав екс-президент.

Ющенко розкритикував фінансову політику уряду.

«Протягом трьох років девальвація української гривні досягла 350 відсотків. Але чому Сталін девальвував рубль не в 1942 році, а тільки в 1946-му? Тому що стабільна національна валюта є ефективним методом боротьби з окупантом. Я не в змозі пояснити, чому протягом останніх півтора років половина українських банків збанкрутували. Я не можу зрозуміти, що ще півтора роки тому у нас була 47-відсоткова інфляція. Тут мова йде не про війну, а про слабку фінансову, монетарну, а також банківську політику», — констатував він.

«Є дуже багато прикладів того, що багаторічна війна не заважає розвитку держави. Я маю на увазі Ізраїль. Коли там не було війни?», — пояснив Ющенко.

Серед помилок нинішньої влади він назвав провал деолігархізації. За його словами, монополізація й олігархізація української моделі економіки позбавляє Україну не тільки економічної, а й соціальної перспективи.

«Це близько 20 або 30 осіб, які отримують прибуток. Незалежні аналітичні кола вважають, що з України виведено у податкові гавані 140 мільярдів доларів. Звичайно, цей процес тривав не два, не три роки. Тепер ми стоїмо у черзі до Міжнародного валютного фонду, аби отримати $ 17 млрд за чотири роки. Може бути, варто організувати круглий стіл і спробувати відповісти на питання: що нам потрібно зробити, щоб повернути ці 140 мільярдів доларів Україні?», — заявив екс-президент.

Ющенко також висловив переконання, що такого високого рівня корупції,  як зараз, ніколи не було.

«Десять-вісім років тому ситуація була іншою. Тому протестуючі під Верховною Радою вимагають боротьби з корупцією та створення антикорупційного суду», — сказав він, маючи на увазі нинішні протести біля Верховної Ради, які очолив Міхеіл Саакашвілі.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 2-12-2017 18:56 | Кількість переглядів 874 переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100