28.03.2024 22:31 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

На київському «Квазарі» добували криптовалюту для бойовиків, – Коля-тепловізор пече не по-дитячому

Правоохоронці вилучили на підприємстві «Квазар» у Києві 400 ферм для майнінгу криптовалют, які використовували для фінансування бойовиків на Донбасі.

Таку байку розповів на брифінгу 1 лютого 2018 року головний військовий прокурор Анатолій Матіос, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Сьогодні до обіду закінчено низку обшуків у місті Києві, Київській області та Черкасах, за результатами яких була припинена діяльність, пов’язана з використанням обладнання для добування криптовалют, частина коштів з яких через електронні гаманці QIWI та Яндекс-гроші, які офіційно заборонені на територіях України, скеровувалася для фінансування незаконних збройних формувань „ДНР“ і „ЛНР“ для закупівлі військової екіпіровки, спорядження, зброї та боєприпасів», — сказав Матіос.

Він додав, що під час обшуків, зокрема, на київському ПАТ «Квазар» на декількох поверхах вилучили більше 400 ферм для майнінгу криптовалют, більше 1000 блоків живлення, понад 100 відеокамер, материнські плати, ноутбуки.

А також документи, які «підтверджують перерахування коштів на територію РФ».

Крім того, правоохоронці встановили, що за місцем розташування ферм, зокрема, у Черкасах, були незаконні врізки в електромережу, а несплата за електроенергію становить близько 800 тисяч гривень на місяць.

«Слідством встановлено особу, яка організувала це так зване виробництво. Вживаються заходи для встановлення місцезнаходження організатора», — підсумував Матіос.

Нагадаэмо, що вже 4 рік Україна безоплатно постачає в окупований Донбас електроенергію, отже майнити криптовалюти вигідніше у Донецьку.

Відстежити кріптовалютні гаманці неможливо, отже твердження, що використовували для фінансування бойовиків бездоказове.

Логіка Матіоса вражає. Якщо гроші переводили на «ківі» і «Яндекс» в РФ значить бойовикам (невже треба бути таким ідіотом, щоб ліквідні біткоїни переводити дерев"яні рублі?).

Питання до Колі-тепловізора: на яких дебілів розрахована ця історія?

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-02-2018 18:13 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100