19.03.2024 06:48 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Директор НАБУ #Ситник приїзджає додому до #Порошенко по ночам. Відео

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник 26 квітня 2018 року відвідував будинок, у якому мешкає президент Петро Порошенко у Козині.

Про це йдеться у сюжеті програми «Схеми» Радіо Свобода, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

За словами журналістів, у цей же час біля воріт резиденції були автівки, якими користується депутат Олександр Грановський.

«Схеми» зафільмували, як авто з номерними знаками, які використовує Олександр Грановський, і авто, яким користується Артем Ситник, стояли біля будинку Порошенка у Козині пізно ввечері 26 квітня – і одночасно виїхали звідти", — зазначили у передачі.

 Директор НАБУ підтвердив, що справді був удома у президента.

«Точно дату не пам’ятаю, але десь декілька місяців тому… я два рази був. Зустріч була якраз тет-а-тет, і вона стосувалася питання антикорупційного суду», – сказав Ситник у коментарі «Схемам».

«Говорилося про участь міжнародних експертів в компетенції цього суду. Я зайняв позицію таку, що немає ніяких компромісів – тобто повинно бути те, що з самого початку пропонувалось експертним середовищем і нашими міжнародними партнерами», – розповів Ситник.

На його думку, ця зустріч не була таємною.

«Я ж не приховую нічого… Можна було б змінити номер автомобіля, і в принципі там взагалі не було б питання, хто приїжджав на цю зустріч», – сказав Ситник щодо того, що якби журналісти не зафільмували його авто, про цей візит, ймовірно, ніхто б не дізнався.

Крім того, директор НАБУ стверджує, що того вечора розмовляв тільки із президентом у форматі тет-а-тет, а з депутатом Грановським, якого називають «куратором» президента у судах і прокуратурі, не бачився і не спілкувався.

«Грановського я, звичайно, знаю, він також колись приїжджав в НАБУ також з приводу антикорупційного суду. Він же депутат, він же повинен голосувати», – розповів Ситник.

На запитання, чи є прийнятною ситуація, коли директор незалежного антикорупційного органу вночі приїжджає додому до президента, Ситник відповів так:

«Було приємно, що думка НАБУ важлива для учасника цього процесу (створення антикорупційного суду – ред.), тому що в нас є… була комунікація з главою держави з приводу створення антикорупційного суду», — вважає він.

Депутат Олександр Грановський не відповів на запитання «Схем» щодо цієї зустрічі.

Журналісти додали, що надіслали запит президентові із запитаннями щодо зустрічі із директором НАБУ і пообіцяли опублікувати відповідь, як її отримають.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-07-2018 20:26 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100