29.03.2024 01:30 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Депутат Київради Роман Марченко захопив 12 ділянок і оформив на родичів

 

Партія «Самопоміч» заявляє, що депутат її фракції у Київради Роман Марченко, через якого виключили з партії 4 осіб, захопив 12 земельних ділянок у Києві, більшість з яких оформив на родичів.

Про це повідомляє прес-служба партії з посиланням на висновки внутрішнього розслідування щодо депутата Марченка.

«Під час розслідування були виявлені такі факти: Роман Марченко та члени його родини захопили 12 земельних ділянок у Києві загальною площею близько 1,4 га, зокрема близько 0,6 га берегової лінії озера Вітовець. 8 земельних ділянок оформлено на членів родини Марченка або пов’язаних із ним осіб із порушенням вимог закону, 4 ділянки фактично використовуються родиною Марченка без будь-який правових підстав», — йдеться в повідомленні.

Також у партії з'ясували, що Марченко не вказав у декларації за 2016 рік дохід, який отримала його дружина від продажу 6 земельних ділянок берегової лінії озера Вітовець, чим, ймовірно, порушив вимоги закону.

Крім того, вказується, що юридична фірма, партнером у якій є Роман Марченко, веде активну комерційну діяльність в окупованому Криму та на території Росії.

 "А 23-річна донька депутата у 2017 та 2018 роках особисто або через Романа Марченка видала позик на загальну суму більше 5 мільйонів доларів США і 300 тисяч євро та отримала в іпотеку нерухомість загальною площею більше 7 тисяч кв. м та земельних ділянок загальною площею більше 35 га. Такі дії, ймовірно, вчинялися для уникнення декларування цих операцій у майновій декларації Романа Марченка", — йдеться у повідомленні.

У висновках розслідування йдеться, що «голові фракції Сергію Гусовському було відомо про звинувачення Романа Марченка у корупційних діях щонайменше з 2017 року».

«Для нас цих результатів цілком достатньо для того, аби чітко зрозуміти – дії Марченка і тих, хто його покриває, не мають нічого спільного з нашими цінностями. Оприлюднювати таку інформацію для нас завжди непросто. Це боляче, оскільки ми також несемо політичну відповідальність у цій історії. Але в нас немає вибору», – заявила керівник київського осередку «Самопомочі» Оксана Сироїд.

Вона також додала, що всю інформацію щодо Марченка передадуть до НАЗК, НАБУ та інших правоохоронних органів.

Як повідомлялося, увечері 6 вересня стало відомо, що виконавчий комітет "Об’єднання «Самопоміч» виключив з партії чотирьох депутатів Київради. Ще чотирьох членів фракції, але не партійців, попросили залишити лави їхньої команди.

Крім того, виконавчий комітет партії почав процедуру відкликання за народною ініціативою депутата Романа Марченка.

До цього рішення було б менше уваги, якби партія не вигнала найпопулярнішого члена «Самопомочі» в столиці та голову київської фракції Сергія Гусовського.

Причиною такого жорсткого рішення стали звинувачення в бік Гусовського та компанії в покриванні члена фракції «Самопоміч» Романа Марченка, сім’ї якого Київрада за останні два роки виділила 1,4 га землі.

6 вересня виконком партії пообіцяв розпочати процедуру позбавлення його мандату та навіть передати зібрані ними матеріали до НАБУ та НАЗК, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Сам юрист-депутат пояснив, що користується цими земельними ділянками з 80-х років, а їхня приватизація триває вже 12 років.

Гусовський своє виключення з партії пов’язує з наближенням президентських виборів та небажанням виконувати геть усі вказівки «згори».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-09-2018 18:57 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100