8.09.2024 02:19 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Хмельницькому суд оштрафував свободівця за спалювання книг Бузини “Вурдалак Тарас Шевченко”

 

Хмельницький міськрайонний суд визнав винним депутата Хмельницької обласної ради від ВО “Свобода” Віктора Бурлика у вчиненні дрібного хуліганства (ст. 173 Кодексу України про адміністративне правопорушення) і оштрафував на 51 грн.

Про це свідчить постанова суду, повідомляє 40ka.info.

“Свободівцю” інкримінували те, що 21 серпня 2018 року на вул. Подільська, 21 біля книжкового магазину «Книжкова полиця», що у центрі Хмельницького, він палив багаття, чим порушив громадський порядок.

З відео на фейсбук-сторінці Віктора Бурлика видно, що представники ГО “Фенікс”, куди входить і сам депутат, зайшли до книжкового магазину, де виявили книги Олеся Бузини “Вурдалак Тарас Шевченко”. Після цього вказану літературу спалили на вулиці.

“Мене, як і мого адвоката, на суді не було. Вважаю, що це не були хуліганські дії, а була політична акція з чіткою метою та аргументацією. Ніяких претензій від власників магазину до нас не було. Поліція ж склала протокол за фактом розпалювання вогнища в громадському місці”, – прокоментував НГП депутат Бурлик.

Як відомо, у вересні 2018 року Державний комітет телебачення і радіомовлення України розширив список книг, які заборонено ввозити в країну через антиукраїнський зміст, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі. До оновленого списку увійшла книга “Олесь Бузина. Пророк і мученик”, авторами якої є Олександр Чаленко, Захар Прилєпін, Анатолій Шарій.

Проросійський шовініст Олесь Бузина був вбитий 16 квітня 2015 року біля під’їзду власного будинку на вулиці Дегтярівській у Києві.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 8-01-2019 21:55 | Кількість переглядів 21777 переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100