28.03.2024 17:09 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Четверо військовослужбовців підірвалися, двоє загинули, — на Донбасі почало діяти чергове «хлібне перемир’я»

У районі населеного пункту Щастя у Луганській області на невідомому вибуховому пристрої, встановленому диверсійною групою бойовиків, підірвалися два військовослужбовці, вони загинули на місці, ще двох евакуювали до лікарні, повідомляє 40ka.info.

Про це йдеться на сторінці Операції об'єднаних сил у Facebook.

«Сьогодні близько 8:25 години під час висування на спостережний пост взводного опорного пункту в районі населеного пункту Щастя підірвалися на невідомому вибуховому пристрої, встановленому диверсійно-розвідувальною групою противника, два військовослужбовці», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що внаслідок вибуху бійці отримали поранення несумісні з життям і померли на місці підриву.

 Також, за даними прес-служби ООС, внаслідок вибуху ще двоє військовослужбовців отримали поранення.

Повідомляється, що постраждалих евакуювали до міської лікарні. Стан їх здоров'я – задовільний.

З початком 21 липня на Донбасі починається «хлібне перемир’я» — безстрокова заборона на будь-яке ведення вогню.

Про це йдеться у зайві Тристоронньої контактної групи, оприлюдненій на сайті ОБСЄ.

У документі, прийнятому ТКГ, вперше передбачено відповідальність осіб за відкриття вогню. У випадках порушень режиму припинення вогню на Донбасі вживатимуть «дисциплінарні заходи» та повідомлятимуть про такі випадки Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ.

20 липня інформаційні ресурси контрольованих Росією «Л/ДНР» поширили заяви ватажків «народних міліцій», які зазначили, що донесли всім підрозділам бойовиків норми дисциплінарної відповідальності за порушення режиму припинення вогню і умов його дії.

Крім того, згідно домовленостей, які були досягнуті під час засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську, сторони повинні публічно заявити про припинення вогню.

У заяві ТКГ також було наголошено на важливості відмови від наступальних дій і розвідувально-диверсійних операцій, застосування будь-якого виду вогню.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 21-07-2019 15:50 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100