30.04.2024 12:20 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

В Австралії теж обурені видачею Зеленським терориста Цемаха Росії

МЗС Австралії висловило розчарування через те, що Україна видала Володимира Цемаха Росії у межах обміну полоненими.

Міністр закордонних справ держави Меріса Пейн нагадала, що австралійський уряд просив Україну про можливість допиту Цемаха, йдеться у її заяві, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Уряд Австралії просив уряд України забезпечити, щоб Цемах залишався доступним для допиту слідчими Об'єднаної слідчої групи (JIT), включаючи федеральну поліцію Австралії, і виражав глибоку стурбованість перспективою його включення в будь-які списки на обмін полоненими», — заявила Пейн.

Вона зазначила, що Україна зіткнулася з тиском із боку РФ під час обміну полоненими, але вважає, що забезпечити правосуддя над Цемахом буде складніше, коли він знаходиться в Росії.

«Австралія залишається прихильною до забезпечення відповідальності за збій MH17 та досягнення справедливості для жертв та їх близьких. Ми ще раз закликаємо всі країни, включаючи Росію, забезпечити притягнення винних до відповідальності», – наголосила Пейн.

При цьому у заяві йдеться і про те, що Австралія визнає важливість для України обміну полоненими та вітає звільнення 35 її громадян.

Нагадаємо: колишній «начальник ППО» Слов’янської бригади так званої «ДНР» Володимир Цемах був затриманий у своїй квартирі в місті Сніжне. Після цього його вивезли через лінію розмежування в Київ.

При цьому у заяві йдеться і про те, що Австралія визнає важливість для України обміну полоненими та вітає звільнення 35 її громадян.

«Начальник ППО» Слов’янської бригади так званої «ДНР» Володимир Цемах був затриманий у своїй квартирі в місті Сніжне. Після цього його вивезли через лінію розмежування в Київ.

7 вересня 2019 року, між Україною та Росією відбувся обмін у форматі 35 на 35. До України повернулися 11 незаконно засуджених у Росії співгромадян та 24 моряків, яких Росія захопила в районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Серед тих, кого видала Україна, — бойовик «ДНР» Володимир Цемах, який є свідком у справі збиття літака рейсу МН17.

Київський апеляційний суд 5 вересня змінив запобіжний захід Цемаху із тримання під вартою на особисте зобов'язання. Цемаха затримали наприкінці червня українські спецслужби на території ОРДЛО.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-09-2019 20:12 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100