26.04.2024 14:44 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Зеленский спамить третій законопроект щодо кнопкодавства

Заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук опублікував у фейсбуці президентський законопроект, яким пропонується накладати штрафи на нардепів-кнопкодавів. Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Законопроектом пропонується карати депутатів за кнопкодавство штрафом від 3 до 5 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що станом на сьогодні становить близько 50-85 тисяч гривень.

Апарату Верховної Ради, у разі прийняття цієї ініціативи, буде доручено слідкувати за голосуванням депутатів та виявляти кнопкодавів.

Також Стефанчук повідомив, що до регламентного комітету надіслано звернення з вимогою розібратись із ситуацією із зафіксованими фактами кнопкодавства та дати їм правову оцінку.

21 червня 2019 року президент вніс до парламенту проект закону, яким пропонував встановити кримінальну відповідальність для нардепів-кнопкодавів. Проте 29 серпня законопроект було відкликано.

Наступного дня Зеленський вніс до Верховної Ради проект закону про внесення змін до статті 81 Конституції, у якому йдеться про можливість позбавляти мандатів народних обранців у випадку неперсонального голосування.

Наприкінці червня «Слуги народу» підписали меморандум, де пообіцяли скласти депутатські мандати у разі неперсонального голосування.

3 вересня народний депутат-мажоритарник від «Слуги народу» Сергій Литвиненко проголосував за іншого «слугу» — Олександра Скічка. 11 вересня народна депутатка від «Слуги народу» Олена Копанчук проголосувала замість однопартійця Вячеслава Рубльова.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-09-2019 16:05 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100