19.03.2024 06:23 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Зеленский почав процес створення газотранспортного консорціуму з Росією?

Кабінет міністрів опублікував постанову з планом відділення від «Нафтогазу» оператора української газотранспортної системи.

Про це йдеться на офіційному сайті уряду.

Кабмін визначив модель відділення ГТС від «Нафтогазу» як таку, що знаходиться в держвласності і не підлягає приватизації.

При цьому товариство з обмеженою відповідальністю «Оператор газотранспортної системи України» зможе подати в НКРЕКП запит на сертифікацію оператора газотранспортної системи.

Кабмін також затвердив план заходів щодо виконання вимог про незалежність оператора газотранспортної системи. У числі заходів — внесення законопроекту про зміни в законодавство про газотранспортну систему до 10 жовтня і збільшення статутного капіталу «Оператора ГТСУ».

Збільшення статутного капіталу планують досягти шляхом відчуження «Укртрансгазом» власних необоротних і оборотних матеріальних активів, які використовуються в процесі здійснення діяльності з транспортування газу. Дедлайн — 1 грудня.

Крім того, Кабмін проведе інвентаризацію майна, що використовується при транспортуванні газу до 10 жовтня, і оцінить частку в статутному капіталі «Оператора газотранспортної системи України» до 1 грудня.

Також уряд розгляне до 1 листопада проект договору купівлі-продажу частки в статутному капіталі «Оператор ГТСУ» в розмірі 100% статутного капіталу між «Укртрансгазом» і «Магістральними газопроводами України» на умовах розстрочки на 15 років.

Права перейдуть оператору з 1 січня 2020 року. Крім того, уряд до нового року забезпечить повну передачу майна «Оператору ДМСУ».

За даними Національного бюро розслідувань України створення газотранспортного консорціуму з Росією було частиною таємних домовленостей Коломойського та путіна перед президентськими виборами.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-09-2019 21:15 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100