25.04.2024 06:42 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Зеленский відведе війська ЗСУ на позиції 2016 року

 

Начальник Генерального штабу — головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак розповів, що в результаті розведення військ на Донбасі українські військові відійдуть на позиції, які займали три роки тому, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Нові позиції українських військових будуть там, де вони були в 2016 році, коли вперше відбулося розведення сил в згаданому районі. Підрозділи ЗСУ і надалі будуть повністю контролювати ситуацію», — сказав Хомчак.

Останніми роками ЗСУ крок за кроком відбивали території у «сірій зоні».

Зокрема, у жовтні 2018 року Об’єднані сили провели зачистку від бойовиків одного з населених пунктів Волноваського району.

У листопаді того ж року було повернуто під контроль України населений пункт Розсадки на Світлодарській дузі.

30 червня завершилося розведення сил і засобів на ділянці в районі Станиці Луганської.

1 жовтня президент Володимир Зеленський заявив про досягнення на зустрічі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі домовленості про початок розведення військ ще у Петровському та Золотому.

Представник України у Тристоронній контактній групі Леонід Кучма зазначав, що Зеленський буде ставити на майбутній «Нормандській зустрічі» питання щодо відведення військ по всій лінії зіткнення.

Міністр оборони України Андрій Загороднюк заявив, що розведення військ на Донбасі буде відбуватися не одразу по всій лінії розмежування, а ділянками.

За даними української сторони СЦКК, збройні формування РФ ведуть обстріли на ділянці розведення сил та засобів на лінії розмежування в напрямку н.п. Богданівка та в напрямку населеного пункту Золоте-4.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 8-10-2019 20:56 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100