29.03.2024 10:36 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

«Децентралізація» Зеленського передбачає перетворення України на поліцейську федеративну державу та вводить смотрящих

За «децентралізованою» Конституцією призначений президентом Володимиром Зеленським префект буде здійснювати «адміністративний нагляд за додержанням Конституції і законів України органами місцевого самоврядування», відповідно будується саме поліцейська держава, повідомляє 40ka.info.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Микола Княжицький.

«За „децентралізованою“ Конституцією призначений Президентом префект буде здійснювати „адміністративний нагляд за додержанням Конституції і законів України органами місцевого самоврядування“. Цікаво, що термін „адміністративний нагляд“ тлумачиться лише в законі „Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі“. І там сказано, що „адміністративний нагляд — це система профілактичних і примусових заходів для контролю поліцією за особами, звільненими з місць позбавлення волі“. Тобто суто поліцейська функція», — написав Княжицький.

Отже, як зауважив нардеп, зміни до Конституції офіційно підтвердили, що будується саме поліцейська держава.

«Зміни до Конституції фактично вперше офіційно підтвердили, що ми будуємо саме поліцейську державу. Державу, у якій „адміністративний нагляд“ здійснюється не лише за колишніми засудженими, але й за органами місцевого самоврядування. Віктор Федорович, маючи відповідний досвід на таке не наважувався», — додав Княжицький.

За словами народного депутата від «Європейської Солідарності» Ірини Геращенко, запропоновані зміни до Конституції України скасовують європейську модель децентралізації.

Співголова фракції «Європейська солідарність» Ірина Геращенко заявляє, що президент Володимир Зеленський пропонованими змінами до Конституції скасовує демократичну реформу децентралізації, вводить смотрящих і диктатуру.

«Швидкий аналіз показує, що президент під виглядом префектів вводить своїх смотрящих, він зможе припиняти повноваження мерів чи рад, ліквідовувати громади, за поданням префектів будуть призначатися якісь державні уповноважені. Замість народовладдя – диктатура.

Пострадянські люди у владі вирішили знищити європейську модель держави і будувати нью-СРСР з Генсекретарем на чолі»,  — каже Ірина Геращенко.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 16-12-2019 19:22 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100