19.03.2024 05:56 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Девальвація та зростання цін? Зеленський хоче «жити з бюджетом по курсу 30»?

Володимир Зеленський вважає, що через курс гривні українські підприємства «недоотримали мільйони і закрилися».

Про це пише Liga.net із посиланням на зустріч президента з бізнесом Чернівецької області, яка відбулася 8 липня 2020 року, повідомляє БанкІск.

Бізнесмен Ігор Місевич сказав про те, що зміцнення гривні в останні дев'ять місяців негативно позначилося на експортерах і податкових надходженнях до бюджету.

Пряма мова Зеленського: «Я з вами згоден повністю. Те, що мільйони недоотримали підприємства через цей курс і закрилися, – це правда. Ми з цим боролися з самого початку моєї каденції, з літа (2019 року – ред.).

Всі навколо нам говорили, що у нас незалежний банк. Так, і ми підтримуємо незалежність Національного банку України, але говорили всім, що як ми можемо жити, якщо у нас навіть бюджет порахований за курсом 30. А гривня, ви бачите, яка у нас... Нам говорили, що це – ринкові умови, банк незалежний і т.д. І ви це чудово все знаєте».

Зеленський не став характеризувати відставку голови НБУ Якова Смолія, але зазначив, що всі підприємці «розуміють ситуацію прекрасно».

Президент також згадав заяву екс-голови НБУ Валерія Гонтаревої, яка вважає, що Міжнародний валютний фонд не повинен надавати допомогу Україні, доки не буде призначено нового голову Нацбанку.

Він розповів байку: «І курс, і все інше, і COVID-19. Вийдемо з цієї ситуації, все стабілізуємо».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-07-2020 18:07 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100