19.04.2024 15:10 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Італійський суд звільнив затриманого за запитом росії українського режисера Євгена Лавренчука

 

Суд у Неаполі звільнив українського режисера Євгена Лавренчука, незаконно затриманого в Неаполі в грудні 2021 року за запитом Росії про його екстрадицію.

Про це написала уповноважений Верховної ради з прав людини Людмила Денісова, повідомляє sprotiv.org.

За даними Денісової, суд визнав звинувачення проти Лавренчука з боку РФ сфабрикованими, а мотиви переслідування — політичними.

«Рішення стало результатом ініційованого мною звернення Національної поліції України до Інтерполу щодо зловживання Росією відомостями в інформаційній системі Інтерпол.

За результатами цього звернення відомості щодо громадянина України Євгена Лавренчука, які оброблялися в обліках Інтерполу за запитом Національного центрального бюро Інтерполу в Російській Федерації, були видалені через їх невідповідність положенням статті 3 Статуту Інтерполу, згідно з якою суворо заборонено здійснювати будь-яке втручання або діяльність політичного, військового, релігійного або расового характеру», — написала Денісова у Facebook.

Лавренчука було затримано в Неаполі, через який він транзитом летів з Тель-Авіва до Львова. З 17 грудня він перебував в італійському СІЗО у зв'язку із запитом РФ про його екстрадицію. За заявою РФ Лавренчук, перебуваючи на території Росії 8 років тому, нібито скоїв фінансові правопорушення.

Євген Лавренчук — український театральний режисер, номінант Шевченківської премії, колишній головний режисер Одеського театру опери та балету.

Як відомо, лише у грудні 2021 року італійський суд остаточно виправдав нацгвардійця Марківа, який понад 3 роки і 4 місяці провів за ґратами у Італії за cфальсифікованими російськими правоохоронними органами звинуваченнями.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-03-2022 20:28 | Кількість переглядів 33 переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100