25.04.2024 09:42 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Ze-гниди готують капітуляцію України, тому затикають рота військовим, — законопроект

Група народних депутатів від “Слуги народу”, зареєструвала у Верховній Раді законопроєкт №7271, у якому пропонується позбавити українських військовослужбовців права на свободу думки і слова, а також на вільне вираження своїх поглядів і переконань, повідомляє sprotiv.org.
Автором документа є “слуга народу” та представник президента України у Конституційному Суді України Федір Веніславський.
Зокрема у документі пропонується заборонити військовослужбовцям, військовозобов’язаним та резервістам, які призвані на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори, “права оприлюднювати та/або поширювати в засобах масової інформації (друкованих та аудіовізуальних), електронних комунікаційних мережах загального користування інформацію, відомості та дані, які пов’язані з виконанням обов’язків військової служби або отримані в результаті такої діяльності, зокрема висловлювання, погляди та думки стосовно діяльності вищого військово-політичного керівництва Держави та інших командирів (начальників), якщо це не передбачено їхніми службовими (функціональними) обов’язками”.
Тобто жоден український військовослужбовець не матиме права публічно висловлювати будь-яку думку чи оцінку дій не тільки вищого військово-політичного керівництва, у тому числі президента України Володимира Зеленського, а й безпосередньо своїх командирів.
У пояснювальній записці така ініціатива пояснюється “захистом інтересів національної безпеки, територіальної цілісності або громадської безпеки”. Позбавлення українських громадян, які перебувають на військовій службі, основоположного права на свою думку, як вважають народні обранці, сприятиме захисту “інтересів національній безпеці, територіальній цілісності або громадській безпеці”.
Подібні закони діють у російській федерації.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 21-04-2022 18:00 | Кількість переглядів 32367 переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100