19.03.2024 12:09 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

ПреЗЕдент назовні та всередині

Назовні:
Те, що Президент не чкурнув в екзіль, запропонований дружніми країнами, після бомбувань у перші дні війни, Захід і світ сприйняли як високий героїзм. Ми довірилися світу.
Втім, хіба могло бути інакше для глави держави, обраного з рейтингом найвищої довіри. Це, максимально, не трусість.
Те, що у численних промовах до парламентів, фестивалів, форумів Президент талановито знайшов свою роль, яку Габермас влучно назвав “моральним здирством” — прямою вимогою зброї, зброї, зброї! — Захід оцінив на обкладинках Time як світове політичне лідерство. Ми гордимося цим.
Втім, хіба могло бути інакше на тлі моральної висоти та героїзму наших воїнів. Це, максимально, розум, сміливість і артистичний талант.
Всередині:
Те, що телеканали Еспресо, Прямий та 5-ий відключили від загальнонаціонального цифрового ефіру прямим рішенням РНБО, головою якої є Президент, і не збираються відновлювати, погано сприйняли в Україні. Напевно, не сподобалось це і демократичному Заходу.
Те, що парламентська і державна моновлада “публічно закликають швидше підвищувати податки та жорсткіше перевіряти” той бізнес, який зміг вижити в умовах війни, зовсім погано сприйняло громадянське суспільство, в основі якого малий і середній бізнес.
Не згадуватиме про офіційних телеведучих, скомпрометованих попередньою роботою на ТБ проросійських власників.
Втім, хіба могло бути інакше для Президента, визнаного світом, моно-народовладдю якого в добу війни не потрібна національна демократична опозиція. Це, максимально, зовсім не сміливість. І зовсім не розум. І не політичний талант.
А що це?
Це накопичення напруги між Президентом назовні і Президентом всередині. Тим, хто талановито виконує велику роль світового політика, і демократичною за її суттю, вольнолюбною, підприємницько-волонтерською Україною, які працюють для фронту і тилу. Між владою і громадянським суспільством. Між моновладою і національно-демократичною опозицією.

Для Перемоги нам всім потрібно, щоб Президент назовні і Президент всередині були однакові.

 

Yevhen Bystrytsky, фейсбук

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 21-05-2022 16:14 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100