26.04.2024 19:47 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Що таке бути готовими до евакуації. Відповідь на маячню Зеленського про його небажання готуватися до війни

Що таке бути готовими до евакуації, але не панікувати і не обвалювати економіку:
1. Обладнати у всіх містах і селах, особливо, на північному і східному напрямках, бомбосховища. Обладнати — це не назвати старий смердюючий підвал бомбосховищем, а зробити підвал сухим, теплим, з підведеною питною водою, електрикою, каналізацією і запасом їжі на кілька тижнів.
2. Виділити резервні евакуаційні потяги. Хай старі, хай такі, що ледве їдуть, але вони мають стояти на коліях і бути готовими поїхати за годину.
3. Укласти угоди з автобусними перевізниками на випадок евакуації. Влада кожного населеного пункту мала б мати такі угоди і знати, скільки автобусів чи машин надасть кожен перевізник. Прийняти закон про евакуацію, який передбачить кримінальну відповідальність транспортних компаній за невиконання евакуаційних угод.
4. У кожному населеному пункті має бути відповідальний за евакуацію. Він знає всіх перевізників, з якими заключені угоди на евакуацію та резервних, їх мобільні телефони. Має отримувати за це зарплату і нести відповідальність.
5. Повідомити сусідів (Польщу в першу чергу) і підписати з ними угоди про збільшення пропускної спроможності митниці в рази. Набрати резерв митників та прикордонників, навчити, тренувати.
6. Обладнати на пунктах пропуску тимчасові лагері для біженців. Хоча б з мінімальними побутовими умовами: вода, ліжко, туалет, польова кухня, медичний пункт.
7. Прийняти спеціальний закон про виконання службових обов'язків державними службовцями під час війни. Визначити умови, за яких вони можуть евакуюватися і відповідальність за втечу і невиконання своїх обов'язків.
8. Сформувати єдину карту блок-постів на випадок вторгнення. Чітко визначити кількість блок-постів на трасах державного та обласного значення, повноваження та обов'язки постових, часові нормативи на перевірку. Завчасно призначити старших на блок-постах з числа поліцейських регіону.
Це вісім пунктів, які мали б суттєво полегшити життя біженцям і мали бути виконані для успішного проведення оперативної евакуації.
Жоден з цих пунктів не призвів би до паніки. Жоден з цих пунктів не призвів би до падіння ВВП.

Жоден з цих пунктів не був реалізований у повному обсязі.

Сергій Марченко, фейсбук

 

Цивільні і військові розплачуються за відсутність будь-яких дій з боку влади. Ціна НЕПОМІРНА. Тисячі життів можна було врятувати, якщо б були кроки на упередження. Біль від цього розуміння...

Зеленський вважає, що паніка населення вдарила б по українській економіці

США пропонували бити на сполох, рити окопи та евакуювати людей із країни за рік до російського вторгнення, але Україна не дотримувалася таких вказівок. Про це заявив президент Володимир Зеленський у інтерв'ю виданню NOS.
«Я з цим не погоджуюсь, бо не варто створювати непотрібну паніку. Це вплинуло б на нашу фінансову ситуацію, бюджет та економіку. Тепер ми це чудово розуміємо. Тільки коли вторгнення почалося, ми зробили ці кроки. Зараз нам не вистачає мінімум $5 млрд у бюджеті. Цей дефіцит виник у березні», – зазначив він.

Зеленський додав, що якби українська влада пішла на запропонований США крок, то в Україні більше не було б економіки.

«Тоді нам було б дуже важко. Ми зрозуміли, що гривня впаде, як і гроші та компанії людей. І я думаю, це були великі ризики. Щодо нашої армії, то вона була готова – ми це показали їм», – підсумував президент. Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/country/incidents/prezident-poyasniv-chomu-ne-posluhav-porad-ssha-za-rik-do-vtorgnennya-rf-848923.html

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-06-2022 11:04 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100