27.04.2024 10:03 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Зеленський незаконно звільнив Венедіктову і Баканова

 

Зеленський відсторонив Венедіктову від виконання обов’язків генерального прокурора, йдеться в указі, повідомляє sprotiv.org.

Іншим указом Зеленський поклав виконання обов'язків генерального прокурора на заступника генпрокурора Олексія Симоненка.

Конституція України не дає права президенту усувати посадових осіб від посад.
Більше того, існує пряма вказівка у статті 106 КУ, що голову СБУ та Генерального прокурора президент призначає та звільняє виключно за згодою ВР.

Відтак Венедиктова не звільнена з посади, адже немає постанови Верховної Ради. Отже вона залишається генпрокурором. Її повноваження не були зупинені, оскільки зупиняються вони на підставах, визначених у статті 64 Закону про прокуратуру і таких підстав наразі немає.
Таким чином Указ президента про відсторонення генпрокурора ніяких наслідків не тягне: до прийняття ВР постанови генпрокурором залишається Венедиктова, її повноваження не зупинені а отже продовжують діяти.

Це той самий Симоненко, якого одразу кілька джерел Української правди у владі називають креатурою заступника глави офісу президента Олега Татарова. Саме Симоненко відповідав за передачу справи скандального Татарова від НАБУ в СБУ, і саме його журналісти УП фіксували на святкуванні дня народження Татарова.

Джерела УП називали Малюка близькою людиною до Татарова та глави ОПУ Андрія Єрмака.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 18-07-2022 16:24 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100