26.04.2024 03:45 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

«Російська армія буде повністю знищена», — глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель розповів, як НАТО реагуватиме на ядерний удар росії

 

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що відповідь Заходу на потенційний ядерний удар по Україні не буде ядерною, але вона буде дуже потужною з військової точки зору.

Про це Боррель сказав, виступаючи у четвер у Брюгге, повідомляє кореспондент «Європейської правди».

«Є ядерна загроза, і Путін каже, що він не блефує. Ну, він не може дозволити собі блеф. Має бути чітко зрозуміло: люди, що підтримують Україну, ЄС, держави-члени, США, НАТО не блефують також. Будь-яка ядерна атака проти України створить відповідь. Не ядерну відповідь, але настільки потужну відповідь з військового боку, що російська армія буде повністю знищена», — сказав Боррель.

За його словами, «це серйозний момент в історії, і ми повинні показати нашу єдність, міць і повну рішучість».

Ядерний удар Росії змінить хід повномасштабної війни проти України та, найбільш імовірно, викличе «фізичну відповідь» союзників Києва і – потенційно – Північноатлантичного Альянсу.

Як передає Reuters, таке в середу заявив на умовах анонімності високопосадовець НАТО.

За його словами, будь-яке застосування ядерної зброї Росією матиме для неї «безпрецедентні наслідки» й, «найбільш імовірно, викличе фізичну відповідь багатьох союзників і потенційно самого НАТО».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 13-10-2022 17:59 | Кількість переглядів 22237 переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100