29.03.2024 07:42 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Гладчук про оптимізм Залужного у The Economist

Мені подобається, що Залужний мислить дуже глибоко та стратегічно. Я побачив це у інтерв'ю The Economist.
Головнокомандувач Збройних Сил України розуміє, що нинішня війна — це війна мобілізаційних потенціалів. Він відверто говорить про резерв у ворогів в 1,2-1,5 млн. чоловік:
«Росіяни готують близько 200 тис. нових солдатів». Залужний не має жодних сумнівів, що «вони знову підуть на Київ».
Але він знає як та може перемогти цього ворога. «Мені потрібні ресурси. Мені потрібно 300 танків, 600-700 БМП, 500 гаубиць», — розповів Залужний.

Чомусь всі друзі постять колаж з мавпочками і заспокоюють себе, що Залужний розповідав про повторний наступ на Київ та що росіяни готують близько 200 тис. нових солдатів для західної аудиторії.

Але на мою думку заяви Залужного є навіть оптимістичними.
Я роблю свої висновки, враховуючи історію воєн та їх геополітичні наслідки.
Радянсько-фінська війна (1939—1940) 321,000–381,000 загальних втрат з боку СРСР. За Московським мирним договором Фінляндія втратила близько десятої частини території своєї держави і приблизно стільки ж своїх економічних потужностей.
За 10 місяців війни проти України росія втратила вбитими лише близько 100 тис своїх солдатів. А окупувала у порівнянні з Радянсько-фінською війною значно більші території через відсутність належної підготовки до тотальної війни, зумовленою вірою дурня Зеленського — цитата: «Росіяни теж люди, вони не зможуть піти війною на Україну».
Втрати росії у живій сили стратегічно ще дуже малі, щоб кремлівський психопат перестав думати, що він крутіший за Петра І.
У РФ юридично не скасовано указ путіна про мобілізацію, триває поповнення підрозділів, що понесли втрати. На території Білоруського федерального округу розбудовується інфраструктура, яка може бути використана для повторного вторгнення з цього напрямку. Росіяни проводять приховану мобілізацію та намагаються досягнути значної чисельної переваги над ЗСУ.
«Йде орда зі Сходу, щоб забрати волю в нашого народу...», — впевнений саме за рахунок чисельної переваги у Кремлі розраховують захопити всю Україну.
Тому нині кожному з нас лише однієї віри у ЗСУ має бути замало. Треба дієва співучасть та власна готовність захищати Україну зі зброєю у руках.
Кожному треба боронити своїх дітей та родину, свою оселю та своє місто. ЗСУ потрібно формувати стратегічні резерви. Втрати в обороні завжди у разі менші, чим під час наступу.
Значно легше не пустити ворога у свій дім, чим потім вибити його звідти.
«Росіян і будь-яких інших ворогів треба вбивати, просто вбивати, і головне — не боятися це робити. І це те, що ми робимо», — каже український генерал Залужний.
Вміння вбивати ворогів — це головне під час тотальної війни. У кожного громадянина України поки ще є час навчитися робити багато «хороших рускіх» у поліетиленових пакетах.

Україна переможе!

Vadym Gladchuk, фейсбук

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 17-12-2022 9:24 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100