27.04.2024 10:01 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Замовники вирішили позбутись зайвих свідків та виконавців злочину, — Малюк відправив у зону бойових дій працівників СБУ, які слідкували за журналістами. Документ

 

В Службі безпеки у відповідь на запит заявили, що працівників відомства, які слідкували за журналістами Bihus.Іnfo, відправили у зону проведення бойових дій, зокрема в Донецьку та Луганську області.

Про це повідомляє Bihus.Іnfo

Журналісти отримали відповідь СБУ на запит. Зокрема, в Bihus.Іnfo цікавилися, чи продовжують виконувати свої службові обов’язки представники ДЗНД СБУ, про яких йдеться в сюжеті Bihus.Іnfo, а саме Ігор Кравченко, Євген Коноваленко, Тарас Садовник?

У відповіді СБУ йдеться, що фігуранти розслідування журналістів за наказом глави СБУ Василя Малюка начебто вже в Донецькій та Луганській областях: «Для виконання оперативно-бойових завдань у зоні проведення бойових дій».

Також в СБУ повідомили, що виконувачем обов’язків керівника Департаменту захисту національної державності тимчасово обрано Андрія Іщука.

Там нагадали, що після викриття звільнили керівника ДЗНД СБУ Романа Семенченка, підлеглі якого стежили за журналістами.

«Замовники вирішили позбутись зайвих свідків (виконавців злочину) проти журналістів», — так вважає Вадим Гладчук.

Пресслужба Офісу генпрокурора на офіційних сторінках повідомила, що розпочато ще одне розслідування – щодо перешкоджання професійній діяльності журналістів.

«Офіс Генерального прокурора здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами порушення недоторканості приватного життя та використання спеціальних технічних засобів отримання інформації».

Зазначається, що в ході досудового розслідування були встановлені факти, які можуть свідчити про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. На території етнографічного комплексу здійснювався незаконний збір інформації про журналістів редакції Bihus.Info. Дані могли бути використані для подальшого впливу на них.

У зв’язку з цим до ЄРДР внесені відомості та за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора розпочато досудове розслідування за ч. 3 ст. 171 КК України – вплив у будь-якій формі на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків вчинений службовою особою з використанням свого службового становища.

Наразі здійснюються процесуальні та слідчі дії, направлені на встановлення кола осіб, причетних до вчинення злочину.

Це вже третє провадження, відкрите правоохоронцями щодо прослуховування та стеження за Bihus.Info. Водночас, як уточнили УП в пресслужбі ОГП, провадження, які було передано ДБР від СБУ (за ст. 359 Кримінального кодексу України) та від Нацполу (за заявою 8 співробітників видання, стаття 182 ККУ –ред.), були об’єднані. Доцільність доєднання нинішнього провадження буде вирішено найближчим часом.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 16-02-2024 11:18 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100