29.09.2024 00:42 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Громадянин росії Умєров заробляє мільйони на крові українських військових

Міноборони громадянина росії Умєрова заробляють мільйони доларів на крові військових через 27 річного підставного хлопця.
У 2024 році в Міноборони витратили понад 54 млн грн на 153 тис. армійських пластикових фляг для ЗСУ з Китаю. Це втричі дорожче за ринкові ціни, адже для ЗСУ одна фляга обійшлась в 355-354 грн, хоча такі ж фляги американського зразка вільно продають по 120 грн, аналоги можна знайти – по 72 грн.
Зокрема у 2024 році держпідприємство Міноборони «Державний оператор тилу» 4 рази пробувало закупити пластикові фляги для ЗСУ.
Перші дві закупівлі за спрощеною процедурою у січні та квітні були скасовані. Участь у цих торгах брали три різні компанії і усі вони були готові продати 100 тис. фляг менше ніж за 20 млн грн – проте замовник відхилив усі пропозиції.
Однією з причин стала відсутність актів відповідності технічній специфікації Міноборони.
Проте згодом ДОТ вирішив укласти пряму угоду з ТОВ «Колтрейн» і загальна вартість угоди при цьому зросла майже вдвічі – до 35,5 млн грн. Раніше ця компанія не продавала фляги (як і будь-які інші пластикові вироби) бюджетним замовникам.
За кілька тижнів після того ДОТ уклав ще одну угоду за процедурою спрощеної закупівлі з ТОВ «Суперформ» на 53 тис. фляг майже за 18,8 млн грн. У цьому випадку одна пластикова фляга обійшлася на гривню дешевше, ніж у випадку з «Контрейном» – 354 грн проти 355 грн.
Обидві компанії працюють зовсім нещодавно. Також викликають питання і власники цих компаній.
Наприклад, ТОВ «Суперформ», засноване півроку тому 27-річним Владиславом Лихосенком із Запоріжжя, лише за два останні місяці уклало п’ять угод з Нацгвардією та Міноборони на майже 310 млн грн.
Крім того «Колтрейн» і «Суперформ», з якими ДОТ уклав угоди, не мають власного виробництва і замовляють фляги у Китаї, причому в одно й того ж виробника – Taizhou Huangyan Sigg Mold Co., Ltd.
Виробництво компанії Taizhou Huangyan Sigg Mold Co., Ltd розташоване у місті Тайчжоу на східному узбережжі
На маркетплейсі Alibaba фляга від Taizhou Huangyan Sigg Mold Co., Ltd, яку закуповують для ЗСУ, коштує по 3,85 дол. (154 грн) за штуку.
Такі ж фляги, але без написів, китайці продають через Alibaba по 2,5 дол (100 грн), а фляги американського зразка з непрозорого пластику взагалі по 0,73 дол (29 грн) за штуку.
Водночас Нацгвардія замовляє фляги американського зразка по 198 грн за штуку, а прикордонники торік купили їх за приблизно тими ж цінами.
Після окупації Криму, Рустем Умєров отримав російське громадянство та зареєстрував ФОП в органах окупаційної влади півострова.
Міністр оборони України з російським паспортом під час війни з росією!

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-06-2024 7:44 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100